Nya lyan

Eller ja, nya inredningen i lägenheten. Varsågod mamma och pappa!

"Galen" professor och frågesportstävling

Det hände en hel del igår, först hade man blivit uppringd av ett bolag i Uppsala som sett min profil och tyckte jag passade in i rollen som en forskare. Där fick jag agera till manus, samt säga några "invecklade" termer på engelska. Det var riktigt kul och i teamet som var där fanns det några stycken östgöta-ankntning så de ville dessutom att jag skulle spela in ett röstprov på östgötska för senare tillfälle. Personligen tyckte jag att det gick sådär men de sa att det var skitbra haha.. hm, aja vi får se.

Direkt efteråt stack jag iväg till SVT-huset i Värtahamnen för en testinspelning för nya frågesportsprogrammet The Weakest Link där vi var 9 stycken som tävlade om ja, ingenting. vi fick varsin goodiebag sen som inte var så mycket goodie direkt. Några tryffelpäron för finsmakare? Det är ju inte direkt jag, kräsen må jag vara men det var helt okej!
Själva programidén går ut på att alla svarar en efter en i en kedja där prissumman för varje korrekt svar ökar. Svarar man fel eller säger pass så förlorar man alla pengar och enda sättet att behålla dessa är att innan frågan ställs säger svaranden Bank. Då sparas de insamlade pengarna som gruppen svarat rätt på och man börjar om på lägsta summan igen. Efter varje runda som är på ca 3 min så röstar alla ut den svagaste länken, antingn den som man tycker är sämst eller taktiskt den som är bäst och störst hot mot en själv. Till slut är det en final mellan två stycken och de spelar om den slutgiltiga summan som alla 9 samlat ihop under spelets gång. Programledare är Kajsa Ingemarsson och jag har förvisso redan skrivit ett lite roligt citat från programinspelningen på facebook men för er som inte har det så skriver jag det här också.

Kajsa Ingemarsson - Jaha Martin så du är mellan två jobb?
Jag - Ja eller mellan två studier kan man säga, men ja, jobb också.
K - Vad ska du läsa till?
J - Sjukgymnast är tanken.
K - Vad har du jobbat med innan?
J - Truckförare på ett lager.
K - Var det mycket kroppskontakt på ditt jobb?
J - Ja det kan man säga!
K - Saknar du kroppskontakten?
J - Ja det är klart, sånt är ju bara trevligt.
K - Är du singel?
J - Ja haha det är jag.
K - Då förstår jag varför du vill bli sjukgymnast.

Man kan säga att jag blev ägd där ja..

Nu sitter jag på bussen mot slätten där det ska umgås med familj, kusiner och födelsedagsfesta!
Mycket nöje!
RSS 2.0