Godkänd

Fick tillbaka tentan igår, 10 poäng från VG så jag får vara helt nöjd med min insats. Fick dessutom poängavdrag 5 poäng för att jag missförstod vilka två sista frågor jag skulle svara på :P
Känns riktigt skönt att man kan fokusera på nya kursen helt och hållet och slippa göra en omtenta:)

Nya kursen, Det klassiska Grekland, verkar vara rätt nice kurs. Den benhandlar tiden efter brons och järnåldern i Grekland och dess kolonisationer. Det blir lite mera texter från gamla grekiska poeter/författare att behandla och ögna sig igenom vilket jag inte har nåt emot alls. Det var mycket termer och begrepp på förra kursen, här känsn det mer lättläst och förvisso mer att göra, men nu har jag alla böcker från start så jag hinner med att läsa allt fram till tentan den 29 oktober :)

Ikväll blir det jobb på ÖG igen, tredje gången denna termin och då får jag gå på personalfesten, helt klart värt:)
Dock lutar det åt att bli lite folk ikväll, är inte riktigt så hemma på att stå i baren ännu när det är så mkt folk men det löser sig, jag är rätt bra i köket också ;)

Köpte mig ett par beiga chinos igår, mina första nånsin. Kände att det inte funkar med endast tre par jeans så var dags för lite nytt!

Funderar över när det är dags för mig att ta mig hemåt en helg och hälsa på lite folk, oktober kanske, antagligen den 29 när tentan är gjord :) Ska isf försöka se till att hänga med så många som vill :)

Livet häruppe funkar helt okej, trivs väldigt bra i Uppsala! Vill ha eget dock, letar större lyor som Theo och jag kan flytta in närmare stan sen.. Så trött på att cykla :P Blir alltid svettig innan jag kommer till skolan, det är mindre kul!

Till helgen blir det lugnt, ingen utgång, tror jag! Ska träffa lite folk jag inte träffat så mycket, ska bli riktigt nice :)
Blir plugg varje dag dock, mindre roligt :P

Fick ett bra låttips av Micke häromdagen, ni som inte gillar House kan ju titta bort men den här är en mashup av salem al fakir och coldplay :) Sjukt bra!

Första tentan avklarad!!

Åh vilken lättnad, nu har man skrivit sin första tenta! Det kändes rätt bra, kunde det mesta, lär inte få full pott på de  sista djupgående frågorna men det övriga gick mer eller mindre prickfritt :)
Blev ju inte bättre under tentan att man fick värsta tunga huvet, måste berott på att min hjärna svämmade över av information ;) Nu har jag hela 2 och en halv dag som är helt pluggfria, ska fira lite lätt ikväll, fotbollsmatch imorrn, sen fira ännu mer(förhoppningsvis över att vi fixade div6 kontraktet) och stockholm på söndag för att hälsa på Alex bland annat :) Nu blir det lite fifa med my brother from another mother innan jag ska bestämma vart jag ska ikväll!
Ha de gött folket! Vi ses i dimman

Valvaka, plugg och UNT24

Söndagens resultat har ju präglats av att SD numer är invalda i riksdagen och det är väl första gången vad jag vet som ett valresultat inte bekommer folk utan mångas ögon är fyllda med hat och avsky gentemot SD.
Så, who's to blame? Tja, alla övriga partier säger jag. Att de är så rädda för att ses som främlingsfientliga och riskera förlora röster för att de inte vågar ta upp invandrarpolitiken ser jag som ett totalt FAIL.
SD var det enda parti som tog upp frågan i stort och vann många röster på detta.
Invandrarfrågan var inte ens med på tio-i-topp listan över viktigaste frågorna! Säger en hel del.
SD har faktiskt en poäng, att införskaffa en gräns över hur många flyktingar man ska få ta in, men de är ju extrema i sitt tänkande, 90 % säger de(vilket de såklart blånekar i direktsändning), så många ska de skära ner antalet med. Befängt säger jag! En mer human gräns efter hur många som får plats och sedan att segregera dem bättre ist för att låta "alla" bo på samma ställe tex Rosengård.
6% av förstaårsväljarna röstade och de är ca 1,3 miljoner(även de som inte röstade) vilket skulle betyda ca 70-80000 röster på SD. Tror många röstade på dem bara för att, det fanns inget annat parti som tog upp sakfrågan.
Nu är dom invalda, och jag hoppas inte att alla partier fryser ut dem för då tror jag bara det blir ännu värre. De växte sig starka under valrörelsen när de inte fick husera i media, hur tror ni det kommer bli under 4 år av utfrysning? Nej prata med dem och kom till en egen bra invandrarpolitik så ska vi se att vi kan slänga ut SD ur riksdagen 2014 :) Hurra :P

Blä, nog om detta, gillar inte politik det minsta men det är ju bra på sitt sätt då att SD engagerar även de utan intresse för politiken :P

Annrs är det bra plugg nu inför tentan på fredag, kommer inte kunan träna imorrn heller utan nu är det totalfokus!

Sen så ringde de från UNT, de ska starta en UNT24, precis som 24 Corren. De ska starta ett program om uppsalabor och i det ska de ha ett 6 minutersprogram varje gång om ett par studenter och deras liv och leverne. De hittade min blogg när de sökte på student uppsala på internet och imorrn ska jag träffa dem för att diskutera. Låter väldigt kul faktiskt. Isf kommer de hänga med mig till skolan, kanske till ÖG och så vidare :)
Tjejen som ringde hade visst haft praktik på Corren!
Kul grej!

Gasque, matchvinnare och födelsedagsfirare

I fredags var det dags för första gasquen där man i sina finkläder hade trevlig middag med övriga medlemmar i ÖG och sjöng roliga sånger och div stolligheter med efterföljande klubb :)
Helt klart är att jag vill gå på fler såna :)
Bakis blev jag väckt av min mor som ringde och sa att de var på väg att hämta mig för att fira min systerdotter Vera som fyller ett år om en vecka(och mamma såklart som fyllde i fredags) lite lunch och fika sedan bar det av för hemmamatch mot Rånäs vilket kantades av hagel och ösregn under hela matchen. Hann med att göra 1-0 som dessutom blev slutresultatet i första halvlek dock vilket gör att vi har allt i egna händer inför sista matchen om vi ska klara oss kvar i division 6 eller inte :D nice!
Idag har jag tentapluggat med Hanna, det var välbehövligt! Borde plugga ännu mer nu men jag är trött och lat och är nyfiken på valet!
Tror på en seger för alliansen, trots att jag la min röst på MP..

Nu är det dags att somna med huvet i boken..

Ni vet att jag de senaste dagarna kört lite "före" och "efter"-filmer så att säga. Remixer eller parodier :)
Nu är det dags igen.. för snart två månader sedan uppmärksammades ett videoklipp ifrån Yosemitbear national Park i USA där en kille filmade en s.k double rainbow. Många har skrattat åt hans reaktioner, så även jag. Kort därefter dök det upp en parodi på detta som är helt min humor.
Kommentera gärna om ni också gillar den :)

Originalet;




Parodin;

Bartender

I måndags var det full rulle, föreläsning till kl 15, hem och käka, spöa Theo i Fifa och sen iväg för att jobba i köket/baren på ÖG. Denna gång blev det mer barjobb för min del, vilket var kul. Dock kom det väl en 8 gäster totalt på hela kvällen men lagom för mig för att lära sig kassan lite:)
Kan vara bra om jag ska jobba klubb någon gång, i vad som kallas för Röda Rummet, nere i källaren. Den är dock svart nu men det kallas för samma.
Det är kul att stå i baren, om än lite ovan med kassan men det kommer så småningom.
Nu behöver man bara jobba en gång till så får man gå på personalfest som alla där påpekar är något man inte får missa. Varför jag jobbar där är ju eg enbart för det sociala, att knyta nya kontakter, men att få en lunchbiljett är inte fy skam! Bra att ha när pengarna sinar om sisådär två månader :P Just nu är det ju lugnt tack vare sommarjobbet, men en annan är ju bra på att spara, försöker överföra det till Theo men han är lite sämre på detta, han köpte en dator för 12 lax nu och var tvungen att låna av mig ett antal tusen, tur man är tät ett tag till iaf!

Idag har man varit på köteckning för östgöta bostäder :)

Nu börjar tentan närma sig(nästa fredag) och man känner lite press och stress på sig, samtidigt som det ska bli kul att testa sina kunskaper. Skickade iväg ett mail till infokomp idag också, de har fortf inte svarat på mitt mail om att plugga spanska på distans(de hade av ngn anledning inte den kursen i uppsala).
Känner ett sug att komma hemåt östergötland snart också och säga hej, men det får bli nästa månad, känns som om jag måste vänja mig mer vid livet här först!
Till skillnad från Märsta där det aldrig hände så mkt (inget ont om Alex, men stan puh) så längtar jag mindre hem här, vilket är en skön känsla, att det redan nu känns som min stad :)

Nu bär det av till fotbollsträning, sen hem och plugga "Social komplexitet" fast på engelska. Jisses..
ex p åen diskussionsfråga; "Hur kan man arkeologiskt undersöka storleken på politiska(självbestämmande) enheter i forntida kulturer" hehe

förresten har gregory brothers, ni vet de som jag la upp länk om förra gången om den "galna" tanten, gjort en annan "låt" kolla detta!


Originalet!




Remixen;

School and work

Ikväll finner ni mig i baren(eller köket) på Östgöta Nation! Andra gången jag jobbar där och behöver jobba en tredje gång för att få vara med på personalfesten ;P
Först blir det en föreläsning om Det mellanhelladiska och tidigmykensk Grekland, 2000 - 1400 f.Kr. sedan ner till ÖG, på med hårnätet(bandanan) - om jag ska vara i köket - och förklädet :P

Imorgon är det endast grupparbete på schemat, om Homeros Troja. Intressant och vi börjar komma igång med det nu, kan man applicera delar av verserna på det arkeologiska Troja osv.
Imorgon är det dessutom köteckning på ÖG fär att ställa sig i bostadskö, viktiga grejer. Ska bara se till att Theo skriver in sig på ÖG också(han är redan inskriven på Stockholm pga nästan alla jurister är det) så får man dubbla poäng om man söker ihop.

Lördag är det kalas för Vera, ska bli jättekul och mysa med sötaste ungen! Föräldrarna kommer också upp och vi ska förstås fira mamma lite som fyller på fredag ;)
Får dock ej glömma den viktiga matchen kl 14 i Valsätra, vinner vi den är vi troligtvis inte längre sist i tabellen och riskerar åka ur! Spännande :)

Nu vankas det käk innan jag beger mig, men måste visa en så sjukt bra video.
Det är ett nyhetsinslag från början där en väldigt gestikulerande tant beskriver händelseförloppet när några rånade en shellmack i Usa. Det gjordes en låt på detta som jag tycker är så himla bra(finns ett gäng som är kända för att göra låtar av folk som pratar av olika anledningar)!


Originalet;



Den fantastiskt roliga remixen :D



Viktig seger!

Efter ännu en seger med Södra så är vi nära att klara oss från degradering. Två matcher kvar nu och vi möter de två närmaste lagen över oss. Spännande matcher framöver:)

Igår var det utgång på ingång, jag och Theo värmde upp med hemmaförfest och Fifa på xbox innan vi cyklade in till Wermlands. Det var helt okej där fast vi lockades ändå över till Birger Jarl som har gratis inträde för studenter fredagar. Där var det riktigt bra:)

Nu blir det ev att se Zlatans debut i AC Milan och sen bara plugga, eller så pluggar jag imorrn för jag är extremt trött. Har väl en 150 sidor att läsa ikapp haha! Usch. Plugget är kul, dock så är jag nu säker på att jag ska läsa spanska vid sidan av, väntar bara på information från Studentum. Det är språkvetare jag ska söka in till nästa höst!

För övrigt har jag fått mitt nationskort, skaffat partner till reccegasquen nästa fredag, varit på reccemottagning på ÖG där vi åt middag och sjöng och fick verkligen lära sig lite av hur det kommer gå till på middagar framöver! :)
Nä så mycket mer hade jag inte just nu, mer än att jag gillar Uppsala mer och mer hela tiden. Verkligen ett ställe för mig :)

Första träningen sen ja.. senast

Ah det var riktigt välbehövligt att få springa av sig! Två mål i stort sett hela träningen och ett par sköna pytts från min känsliga högerfot mjä mjä mjä :)
Dock är man svullen som en fläskläpp efter 18000 myggbett på kroppen. Känns sådär.

Nu sitter man här med en kopp blue fruit-te och ska läsa ett tungt kapitel till morgondagens seminarium om Arkeologisk teori och metod! Oerhört lättläst! Fruktansvärt intressant! Fantastiskt upphetsande! Suck..
Det kommer bli en tråkig helg nu, kommer sitta och läsa ikapp ett hundratal sidor, ca 200 tror jag för idag kom sista boken jag beställde för drygt en vecka sedan. Greek, art and archaeology av John Griffiths Pedley.
Det är ju ca 400 sidor fina bilder då.. Men det är faktiskt jätteintressant det jag läser, det är baar så mycket fakta just nu så mitt huvud svämmar över av information! Sen dras man mot studentlivet utanför också, man vill hitta på saker, lära känna nya människor osv.

Fick ett jättegulligt kort på Vera, min systerdotter(som jag för övrigt är Gudfar åt *stolt*) som ska ha Kalas den 18! Ja nu är det nog min syster som håller i kalaset, Vera kommer nog bara stappla omkring och skratta och göra alla andra glada som hon alltid gör :) Hela 1 år blir hon! Shit vad tiden går!

Visst ja, kom på att imorrn är det reccemottagning på ÖG, där vi nya studenter får reda på allt som försiggår på nationen! 16-20 blir det.

Nej om man ska ta tag i det där 12e kapitlet...

Gaaah!

Nu börjar det bli svårare och svårare, böcker är försenade och jag blir mer och mer stressad över att ha så mycket att läsa ikapp. Sen ska man ha ett grupparbete vid sidan av den vanliga undervisningen så kommer bli helt fantastiskt det här! Uuh kommer nog ta ett tag till innan jag vänjer mig vid studietempot!
Sen väntar jag på mer information om Spanska Steg 3 som jag ska läsa vid sidan av.
Tur man har ÖG där man kan slappna av lite och hänga med nya vänner, dit jag ska nu!
En öl på det då! :)

En galen Minotaur?

Gårdagen blev chill, spenderades med Theo och Julia med att glo på Step Brothers och några avsnitt av Hipp Hipp :)
Idag har jag i stort sett bara pluggat, har precis kommit hem efter en cykeltur till coop. Dags för lite egentid framför xboxen:)

De ringde från ÖG, jag ska jobba i baren igen om en vecka, ska bli kul:)

Idag lärde jag mig att det fanns en doktor på 300-talet f.Kr som hette Galen och att en Minotaur är avkomman till Kung Minos(på Kreta) fru och en speciell tjur(som Minos misslyckades med att avrätta till guden Poseidon, där den då arge Poseidon lät frun bli kär i tjuren). Frun gömde sig inuti en träko som den här specielle tjuren(ja nog var han speciell alltid) besteg. Resultatet blev en människoätande hälften människa, hälften tjur vid namn Minotaur. Minos byggde då något som hette Labyrinth, och ni vet ju alla vad det är ;P

Skön comeback!!

Vi vann med 1-0 mot Knutby(uuh that name gets me the shivers..)! Efter en jäkla kämpainsats så lyckas vi göra ett mål på ett inkast som troligen inte nuddade någon på vägen haha. Men vi vann och det är huvudsaken! Tre matcher kvar och vi möter bottenlagen! We can do it! Nu hipp hipp :D

Vad hände igår egentligen?

Det var en minst sagt händelserik dag igår. Vi började kvällen med att dra ner på O'Learys och se på Sverige - Ungern. Skön stämning(fyllona vid borden kunde ju iof ha skrikit nåt annat än bira bira bira bärs bärs bärs) och en jäkla bra zlatan gjorde det värt att se matchen!
Vi drog vidare, Dawid och jag, mot ÖG och när man är össchötterecce så kommer man in gratis på ÖGs evenemang. Känns bra, gå före i kön och allt. Ja men så ÄR det ingen kö. Hur tråkigt som helst. :(
Väl inne på ett fullsmockad ÖG tyckte jag det var hur bra som helst, fram tills att man började svettas, lite vädring hade inte skadat. Drog i mig tre shot och tänkte att nu jäklar ska jag inte känna svetten längre, det gjorde jag inte men Dawid påminde mig hur blank jag var på pannan. Fan också! sa jag. Vi gick ner till röda rummet i källaren, glänste med mina barkontakter(ja nu var det inte så mycket att glänsa över haha) och fick snabb servering, shaka lite på det lilla dansgolvet tills tre pantomimer kom och skrämde skiten ur oss! Jag sa rakt till dom att det där funkar inte ;) De skrattade och vi gick :P
Dawid ville dra till Birger Jarl ist, där det tydligen är gratis för studenter på fredagar och sure, jag gick med på det.
Halv tolv lämnar vi ÖG då jag möter Glenn(som eg heter något annat, mig kallar hon tydligen för Tage).
Bra tajming sa jag, vi ska precis gå det är så varmt därinne. Jag ville nu egentligen stanna på ÖG men sagt och gjort, vi drog mot BJ men där var det världens kö, vi orkade inte med den och ångrade oss direkt, går mot Flustret där jag kommer in men inte Dawid, en hårdrockskärring dyker upp och frågar om det är bra.
Jag önskar jag sagt "inte nu längre" men artig och väluppfostrad som jag är så sa jag att det är jättebra, men vi funderar på att gå in på Fustret men att Dawid ej kommer in. Jag kan fixa säger hon, eller så följer ni mig till Skeppet! Åh nej tänkte jag, har vi fått ett fossil på halsen!
"Hur gamla är ni?" Dawid ljög, jag gjorde det inte. Jag är 39 sa hon. Herregud tänkte jag, hur ska vi loosa henne. "Jag väntar här, om ni inte kommer in på Flustret så hänger ni med mig till Skeppet."
Eeh visst sa vi och bad till gudarna. Vi kom inte in..
Går tillbaka mot henne igen och hon står med öppna armar och skriker "Mina pojkar"!
Vad i hel...
Hon lägger armarna runt oss och hennes spritdoft bedövar oss.
Jag vill bara kräkas, eller åtminstone springa för livet. Ja jag var sugen på att hoppa i ån!
Nej men vi gick med in till Skeppet, hon försvann någonstans och vi stod i baren. Vi pustade ut.
Så var var vi någonstans nu? Skeppet ligger nere vid ån, nedanför Flustret och Birger Jarl.
Vi gick runt, en skönsjungande redneckwannabe lirar lite gura för ett potpurri av gamla och unga, fula och ja.. fulare. Dawid kände sig lite dum att han tog med mig ut från ÖG så han bjöd på en öl. Det var inte gott men det gick ner. Jag blev lite opepp, Dawid snackade med en tjej och jag satt med som sällskap. Tittade mig runt, minding my own business. Det enda som var något att se på på hela båten var servitrisen. Typiskt.
Vi går ner en sväng, av en slump möter jag min gamla jobbarpolare från Märsta, Jim Vallén. Sjukt kul!
Jag frågade om han brukade hänga på det här stället, men det var bara tillfälligt. Förstod det för här hände det ju inget :D Jag och Dawid sitter sedan och snackar, med tjejen han snackat med hela kvällen.
39-åringen dyker upp och omfamnar oss båda from behind och pussar mig på kinden. Shivers!
Det där är morsan säger jag. Hon var lite för full så hon tog inte illa upp. Mina pojkar sa hon en gång till innan hon försvann ut i mörkret. Dawid kunde inte släppa att jag iskallt kalla henne för morsan.
Vadå? jag var ju irriterad! :P
Ja sen drog vi för o käka, och sen cyklade man hem i den iskalla natten.

Idag blir det match igen för Södra Upsala. Nu jäklar är det vinst som gällerför grabbarna :)
Återkommer med resultat!
Tjaba!

ÖG:s Pubrunda

Var riktigt rolig igår! Var dock väldigt överraskad över hur få östgötar det är på ÖG nuförtiden. Nästan alla kommer ifrån Uppsala eller Stockholm eller ja, överallt utom Östergötland! Iaf på pubrundan, då var vi ett glatt gäng på ca 30 som smalats, en del reccar(förstaårsstudenter) men också flera rutinerade, så att säga :)
Vi gick igenom Alla av Uppsalas Nationer utom Snerikes(Närke) som var stängd.
Träffade nytt folk, blev lite onykter, snackade, blev nykter. Allt i omgångar haha:)
Men det blev aldrig så blodigt, hade lektion idag men inte förrän kl 14 visserligen(som för övrigt stod fel i schemat, den började 13) så man fick sig lite sovmorgon;)

På fredag blir det utgång på ÖG, på något som heter Underground. Ska jag hänga lite vid baren och snacka med mina bartenderpolare, känns bra och känna jobbfolket:)
Innan dess blir det att se Sverige Ungern på någon sportbar med Dawid Odén!

Nej nu ska jag läsa lite i böckerna och sen ska jag se Theo i Vem vet mest på tvåan kl 19. Haha missa inte ;)

Masterchef

Nja nu överdriver jag allt, men det första jag fick göra när jag jobbade på Tages(östgöta nations pub) igår var att hacka 18000 potatisar!! Ännu en överdrift men tja, tog ett tag och jag var inte van vid att skära potatis på det sättet så jag blev skinnflådd buhuuu. Haha :)
Sedan kom det pubrundor från Intis(internationella) och Teknologerna. Ja då fick jag steka hamburgare på hamburgare, svetten rann från min panna! men det var en erfarenhet rikare!
Sedan fick jag en kort utbildning i baren, lärde mig kassan lite lätt och tog emot några kunder innan nästa pubrunda kom, då förpassade jag mig själv ut i köket igen en sväng(jag inte var så bra på kassan, you know) för att sedan gå omkring och plocka in disk osv. helt okej kväll, slutade 2315 då vi knappt hade mer att göra, fick en lunchbiljett på Tages för besväret och knöt lite nya kontakter!

Idag har vi haft en föreläsning om Den tidiga bronsåldern i det Egeiska området. Väldigt intressant må jag säga men jag känner att det är mycket att plugga in så jag kommer nog strunta i introkursen för Latin ikväll, det blir alldeles för mycket helt enkelt. Hade tänkt läsa den varje onsdagkväll men eftersom jag ska läsa upp spanskan vid sidan av också så kommer det bli galet mycket! Man vill ju dessutom ha lite fritid:)
Så då står valet på träning med laget ikväll eller pubrunda.. hm. Lutar åt det senare. Kontakter ni vet;)

Nej nu ska man göra sig iordning för ett seminarium där vi ska känna på lite gamla saker från antiken:)
Tjillevippen!
RSS 2.0