Jäkla papegojor =P

Denna klassiska film där en papegoja gör alla världens möjliga ljud e ju hur bra som helst!



Men frågan e inte om en annan papegoja som hånskrattar åt den övre e roligare =)

Måndagshumor

Dokument 14.12
§49. Dåliga skämt

Jag ( J ) till min namne ( M ) på jobbet som skojade med att ämnet "hacka" på någon..

J: - Men hacka grönsaker är du väl bra på?

M: - Jag hackar inte.

J: - Vadå käkar du grönsakerna hela?

M: - Mm.

J: - Så en gurka det käkar du hel liksom? Bara sådär? (gestikulerar med munnen)

M: - Ne jag stampar på den (gör en ful stamp)

J: - Haha det blir en liten squash med andra ord..


Annars så är det fullt hus här. Eller ja, tvärtom iof, massa saker e borta efter gårdagen då S föräldrar var här o hämtade det som var hennes. Däribland sängen så nu har jag blåst upp min luftmadrass (utan pump haha) o sover på =P
Idag var mor o far här o hjälpte mig städa. Eller mamma städade o far hade ett ärende på stan. Du e så duktig mamma. Tack för all hjälp, måste lära mig o städa en toalett snart.. Vad jag gjorde? Jo jag passade på o packade, mammas slit smittade av sig på mig, faktiskt! Hela tre kartonger hanns med, all porslinsskit o sånt dära, skålar o tallrikar o glas.
Lördag flyttar jag, ska bli sååå skönt. Blir tidigt på förmiddagen så kanske hinner med lite fest på kvällen, nån so me sugen? Hör av er :)

Avslutar med, ja vad är det här eg? Kan man köra bil såhär dåligt? Inte ens jag som inte har körkort kör såhär illa.



Angels & Airwaves

Angels & Airwaves är ett band som startades av Thomas DeLonge efter splittringen av Blink182. De spelar en form av alternativ rockmusik. Gruppens första album heter "We Don't Need To Whisper" och släpptes i maj 2006. DeLonge beskriver skivan som det bästa han gjort. Innan skivan släpptes så hade två låtar försläppts på internet. Den första låten hette "The Adventure" och Tom beskriver den som hur det var med Blink182, att man avslutade något och började på något nytt. Den andra hette "Good Day", båda låtarna finns med på albumet. I maj 2007 hade skivan sålts i 1.5 miljoner exemplar. Vilket är fyra gånger mindre än Blink 182's album "Dude Ranch" sålde.

Det finns inte många likheter mellan Tom i Ava och Tom i Blink. I Blink var låtarna snabba med härliga rim, och låtarna handlade om många olika vardagliga situationer. I Ava märker man hur han har förändrats då låtarna alltid inleds med redigerat datorljud, vilka kan hålla på från 20 sekunder till 2,5 minut. Bandet har ofta nämnt hur det är det största som hänt rockmusiken, och de talar ofta om hur de ska ändra världen. I Start The Machine (Dokumentär om bandet) diskuterar Tom och bandets andra gitarrist, David Kennedy, ett uttalande som Tom hade gjort, där han hade sagt att We Don't Need To Whisper skulle vara större än "A second coming of Christ" när albumet släpptes. Dock ändrar sig Tom under diskussionen, och jämför istället skivsläppet vid "Perhaps not a second coming of Christ, more like a second coming of God". Detta visar hur mycket Tom har ändrat sig sedan Blink, då musiken inte längre är rim om vardagen, utan något som han helhjärtat vill förändra världen med.

Men på grund av DeLonges extrema uttalanden har han tappat trovärdighet bland många av sina gamla fans. Han anses nu också vara mer omogen än när han var med Blink och behöver verkligen sätta ner fötterna på jorden om han i framtiden vill ha några fans överhuvudtaget.

Liveuppträdanden är också annorlunda, det är ytterst få skämt på scenen, och under ett liveuppträdade, halvvägs genom en låt, stannade De Longe upp och började klaga över hur han inte ville vara med i något popband. Hans exakta ord var "I do not want to be in a bullshit pop band with some bullshit pop songs while you drive your fucking bullshit car and sing along to it like you're some 14-year old girl." Citatet i fråga hittas på följande länk: http://blogcritics.org/archives/2006/11/02/093649.php

 

The Adventure




Start The Machine





Breathe


Ledig fredag!

Shuu idag har det varit gött, fick ju löning idag så kunde unna sig en göddig chicken teriyaki på barista här i stan. Mkt bra ställe där det fanns fairtrade cola, smakade ungefär som den där igloo-cola-isglassen, ni vet, två pinnar som smakar cola? =P

Jag och jobbarpolarn Martin (även känd som Softis), drog vidare till Designtorget som ligger vägg i vägg med barista och fick oss ett par goda skratt åt deras roliga böcker, bl.a en bok som hette Penis Pokey, en bok i klass med en vanlig bildbläddrarbok för barn, bara det med ett stort hål i mitten genom boken med plats för, ja, just det =P
En bild på tex en apa som äter en banan och hålet är precis där bananen ska vara hahaha.
Eller varför inte den roliga (och nödvändiga?) accessoaren för tjejer, ett kit med en tandborste och en kondom med namnet Bortamatch? På baksidan kan även tjejen sätta betyg på hur bra allt var gällande just, ehm, bortamatchen =P

Nåväl, efter en halvtimmes garv åt div grejer crossade vi gatan (lät så roligt o skriva så var tvungen, vi korsade givetvis) och gick in på Jack and Jones, köpte oss varsin scarf, jag en svartvit o softis en rödsvart.

Väl hemma igen så har det packats lite (städa det gör jag på månda när kära mor kommer hit =P) och planerats inför kvällen som kommer spenderas hos Gabbe, den blivande reseledaren, med lite fotbollsturnering skulle jag tro!

Nä nu ska jag fixa lite käk, men när vi ändå varit inne på dagens ämne kan ni ju titta på dessa ryssar..


Hemglass i ghettot

Det här är rätt kul =P

Önskat

Jadu storasyster, efter din önskan om spanska band, vilket inte e så jäkla lätt o hitta ska du veta =P, så fick jag upp ditt gamla favoritband som släppt nytt. så varsågod, här kommer

La Oreja de Van Gogh - El Último Vaís
(se det lönar sig att kommentera..;P)

Wipeout

Ett nytt lekprogram från USA som inte helt omöjligt kommer komma till Sverige så småningom?
Titta efter tjejen som skriker efter Mamma :)

Muse

Muse är en brittisk britpop/rock/Progressiv rock/post-punk-grupp (va i hel, långt det där =P)som bildades 1994 i Teignmouth, Devon. Tidigare hade bandet namn som Gothic Plague, Fixed Penalty och Rocket Baby Dolls. 1994 bytte man namn till Muse.

 

Muse spelstil inrymmer ett brett spektrum av influenser, allt från punk, elektronika, hårdrock och funk till klassisk musik, bland annat Rachmaninov. Bandet jämfördes i början av karriären ofta med brittiska rockkollegan Radiohead, men enligt Muse själva har de företrädelsevis haft andra band som förebild. Matthew Bellamys virtuosa och omfångsrika röst är en central byggsten i bandets egna alternativa sound, liksom samtliga bandmedlemmars stora instrumentala tekniska kunnande.

 

Gruppen anses vara ett förstklassigt live-band. Konserterna beskrivs som känslosamma, självutlämnande och fulla av sprudlande energi. Under sommaren 2006 turnerade Muse som förband, tillsammans med Sugarplum Fairy, till Depeche Mode i Europa och hade bland annat en bejublad spelning på Stockholms Stadion.

 

Muse vann priset för "best alternative" på Europe Music Awards i Köpenhamn år 2006. Och vann headliner och best interact UK & Ireland priserna i EMA i München 2007.

 

Albumet Absolution hålls i stor, symfonisk och publikfriande stil, och anses av många fans vara deras bästa. Även bandets senaste album, Black Holes And Revelations, fick ett varmt mottagande bland både kritiker och fans. Genom Black Holes And Revelations slog Muse igenom hos den breda massan i Sverige. Muse spelade den 21 oktober 2007 på Hovet i Stockholm.

 

Muse avslöjade i en intervju till Kerrang! i Maj 2007 att de arbetar med nytt material och ska spela in en skiva under 2008. Enligt bandet ska skivan ska ha ett mer elektroniskt sound än tidigare, även om de överväger att hyra in en orkester till inspelningen av vissa låtar. Bandet ska själva producera skivan för att få mer frihet.

 

Muse låter som, ja vad låter de som egentligen? För att få mer klarhet i detta föreslår jag att ni går in på denna länk, http://www.musewiki.org/Influences och är ni fans av Muse kommer ni hitta allt där :)

 

Medlemmar


Diskografi

Ett axplock av deras bästa låtar, som vanligt enligt mig själv ;)

Unintended
första låten jag hörde med dem. från albumet showbiz





Plug-In Baby
troligtvis den mest kända låten innan senaste skivan kom. från albumet origin of symmetry





Knights of Cydonia
(kanske den bästa låten de gjort.. från albumet black holes and revelations)

Glasvegas

"Follow the leader" kanske man skulla kunna säga. Eller Follow the hype.
För det är en hype som pågått en tid i Sverige. Ett "hajpat" band från Glasgow, Skottland.
Deras namn är Glasvegas.

Efter en första lyssning på deras Daddy's gone där jag nästan bara förstod refrängen (skotska är inte lätt), fastnade jag ändå för det typiska brittiska soundet, men genren är svår. Nej det låter inte som Franz Ferdinand, som för övrigt kommer från samma stad, men rätta mig om jag har fel, att sätta dem i samma fack som tidiga Radiohead och Oasis är nog inte helt dumt. Som bäst har deras album legat på 5:e plats på svenska topplistan.
Men det här kan nog vara det största som hänt Skottland sen Primal Scream..

Här följer ett utdrag ur svenska Wikipedia;

Bandets medlemmar träffades i början av 2000, Efter att ha spelat ett flertal gig runt om i Skottland, sökte en av deras vänner upp Alan McGee på Death Disco (skivbolag, reds anm) och tipsade honom om bandet. Först visade McGee inget speciellt intresse för gruppen, men vännen fortsatte tjata på honom, och efter att verkligen ha lyssnat noga på musiken beslöt han sig för att skriva kontrakt med dem. 30 oktober 2006 släppte de sin första, självbetalda singel, "Go Square Go!". När den andra singeln, "Daddy's Gone", släppts i november 2007, påbörjades ett budkrig mellan ett flertal stora skivbolag. Alla exemplar av "Daddy's Gone" sålde slut och av NME röstades den fram till årets andra singel.

Efter att deras tredje singel, "It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry", släppts den 14 februari 2008, skrev gruppen kontrakt med Columbia. Två veckor senare vann de Philip Hall Radar Award på NME Awards. Glasvegas spelade in sitt självbetitlade debutalbum i Brooklyn Recording Studios i New York, det producerades av James Allan och Rich Costey. Albumet släpptes i Storbritannien den 1 september 2008, och innehåller bland annat nyinspelningar av "Daddy's Gone" och "It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry", samt tidigare outgivna sånger som "Polmont On My Mind", "Dream, Dream, Dreaming", "Lonesome Swan", "Sad Lite" och "Geraldine"; den sistnämnda var albumets
debutsingel.

Än så länge har jag inte lyssnat på hela skivan, men två låtar fastnade jag direkt för,


Daddy's Gone




It's My Own Cheating Heart That Makes Me Cry

Bättre respons

Bloggen snittar nu 30 besökare om dagen, vilket är rätt kul! Dock vet jag ung bara kanske fem av er som tittar :)
Skulle vara trevligare om ni kom med fler kommentarer, kanske om bandtips? Är det här bandet bra eller dåligt jag skrev ner på bloggen? osv. Kom igen nu, ge mig lite respons, mina tips e ju inte för mig utan för er :)

Saybia

Saybia, danskt rockband som startades 1993 av de fem medlemmarna i Nyborg, Danmark. De gav ut sitt första album The Second You Sleep år 2002. De köpte sedan ett gammalt hus på en ö utanför Sverige som de renoverade och gjorde till en studio. Där gjordes de flesta låtar för skiva nummer 2, These Are The Days.

Diskografi:
  • 2002 - The Second You Sleep
  • 2004 - These Are The Days
  • 2007 - Eyes On The Highway

Deras största hit, The Second You Sleep




En annan bra låt är Its Ok Love

Chester See - God damn your beautiful

Efer ett tips av min kära granne Sarah så fastnade jag för denna låt. Det är det nog många fler som gör! :)


Kate Perry gör bort sig

Det är såna här artister jag gillar, som bjuder på sig själva (o ett och annat skratt!)


Within Temptation

Within Temptation bildades 1996 och fick tämligen snabbt ett skivkontrakt hos DSFA Records. Året därpå, 1997, släpptes debutalbumet Enter, som har influenser från bland annat gothic doom metal. Albumet fick god kritik, och bandet bestämde sig för att intensifiera sitt turnerande. Man spelade vid flera av Nederländernas stora festivaler, och i slutet av 1997 genomförde man en turné i Tyskland och Österrike.

 

Under 1998 fortsatte Within Temptation att turnera, men bandet hade inte utgivit något nytt material, och man planerade inte heller att ge ut något nytt studioalbum vid denna tidpunkt. Istället valde man att ge ut en EP, The Dance, med material i debutalbumets anda. 1999 kom att bli något av ett sabbatsår för bandet, då man bland annat ägnade sig åt att uppföra en egen studio och skriva nytt låtmaterial.

 

Within Temptation inledde det nya millenniet med att turnera och så småningom släppa sitt andra studioalbum, Mother Earth, som initialt sålde mycket blygsamt. Första singeln, "Our Farewell", tog sig inte in på topplistan i Nederländerna. Den andra singeln, "Ice Queen" (2001), blev bandets genombrott och klättrade mycket högt på topplistorna i Nederländerna, Belgien och flera andra europeiska länder. Framgången med "Ice Queen" innebar att albumet Mother Earth började sälja i stora upplagor.

 

Under 2001 skedde flera medlemsbyten, och 2002 upplevde Within Temptation ytterligare framgång, nu i bland annat Frankrike och Mexiko. I november 2004 gav bandet ut sitt tredje studioalbum, The Silent Force, som sålde platina i Nederländerna och guld i Tyskland, Finland och Belgien. Albumet med singlarna "Stand My Ground" och "Memories" renderade gruppen flera listframgångar och ytterligare internationellt erkännande. Med tre studioalbum i bagaget gav sig bandet ut på en internationell turné till bland annat norra Europa.

 

Under sommaren 2005 uppträdde bandet på en rad festivaler, bland andra Pinkpop i Landgraaf och Rock am Ring vid Nürburgring.

Den 9 mars 2007 släpptes gruppens fjärde studioalbum, The Heart of Everything. Albumet föregicks av singeln "What Have You Done", som är ett samarbete med sångaren i Life of Agony, Keith Caputo. På The Heart of Everything dominerar gitarrerna, och användandet av körer har minskats. Sångerskan Sharon den Adel beskriver albumets innehåll: ”The basic theme of the album is: What do you find important in life? What do you put at the center of your life as an individual? That is the main thing that we mean by the title, The Heart Of Everything – what do you find important in your life? – because we have to make many choices in life about different things. On this album we talk about religion in a way, and also about sacrifice...every song is inspired by certain important choices that people have made in life.”

 

Våren 2007 genomförde Within Temptation sin första USA-turné, då man öppnade åt Lacuna Coil. Turnén bar namnet The Hottest Chicks in Metal Tour 2007. För att ytterligare marknadsföra albumet The Heart of Everything spelade bandet tretton konserter i USA i september 2007.

 

Den 7 februari 2008 spelade bandet inför 10 000 personer på Ahoy Arena i Rotterdam. På plats fanns även The Metropole Orchestra, en kör och flera gästartister. Konserten kommer att ges ut på DVD i september 2008 under titeln Black Symphony.

 

- WIKIPEDIA


För egen del så såg jag Within Temptation på Hultsfred 2006 och de var ruskigt bra :)
Hennes röst passar så bra in med musiken. Kan väl nämna det att Evanescence inte låter helt olikt detta band.

Här följer två personliga favoriter.

Ice Queen




Running Up That Hill (cover på Kate Bush)

Patent??

Jag vet inte om jag ska ta patent på en smart grej. Det har visat sig funka på mig iaf.
Det snackas om källan i bergslagen men snart kommer det kanske snackas om mitt kranvatten!
Allt handlar om is. Is kyler. Såklart.
Men ponera att ditt huvud börjar kännas tungt, du har jobbat mycket och sovit lite vilket ger oönskade resultat i form av en anstiftan till huvudvärk. När ni känner denna anstiftan, stoppa en isbit i mun (akta för o fastna med läppen bara) håll den kvar där tills den smält. Ja det är kallt. Vad tror ni? Men det har visat sig ta bort mitt tunga huvud (ej bildligt talat)
mer än en gång! Det är åtminstone värt ett försök.
Ett annat tips är att om det är jättevarmt i er lägenhet och ni kan inte sluta svettas, gör samma sak. Ni blir i stort sett svala direkt! Och då inte bara i munnen såklart :)

I övrigt händer det inte så mkt, fortf något paket som packas om dagen, sen blir det slötittande framför teven =P

Annars tyckte jag denna katt var rätt gullig. Eller ngt.

Sovmorgon

Idag försov jag mig två timmar! Shit, inte alls likt mig. Det märktes också när man kom till jobbet, NU KOMMER MARTIN hördes ropen skalla. Självklart basunerade jag ut att JA NU E JAG HÄÄÄÄR så att alla visste att hjulansvarige dykt upp :)
Låter som om man har värsta ansvaret här men riktigt så e det väl inte, jag har koll på hjulen, hur mycket som behöver fyllas på osv, mer än så är det inte. Men Softis hade skött det bra i min frånvaro!

Nu kan det ju bli så att jag får lite mer miljöansvar i fortsättningen, allt är inte riktigt klart ännu men om så blir fallet så blir det 8 timmar i månaden som går åt till att kolla över lagret, komma med förslag till en miljövänligare tillvaro och så småningom även göra miljörevisioner etc. Kommer i såna fall se bra ut i CV:et :)

Annars har man träffat God El Emma (du blev känd som henne o typ de flesta vet vem du är då hehe) på en fika på Steves. Längesen man såg dig men alltid lika trevligt, kanske inte tar dryga månaden tills vi ses nästa gång den här gången? =P

Styr lite smått med lägenhten, och då menar jag smått. Blir inte mycket gjort varje dag, men lite =P Idag postar jag lite till adressändring och skatteverket och haha just det, God El ;) (inte emma nu alltså utan företaget =P) Kanske kan packa ner ett par paket iaf.

Vill avsluta med den här klumpiga Best Man killen, ett par dagar gammal men obetalbar!



Relient K

Relient K är ett punkrockband från USA som fick sitt genombrott med skivan "Mmhmm" (2004). De spelar glad och melodisk pop/rock liknande punk. Bandet är kristet och visar ibland detta i sina texter. Relient K bildades år 1998 i Canton, Ohio och är döpta efter gitarristen Matt Hoopes Plymouth Reliant K bil.

 

När de signade med Capitol Records nådde de som bäst plats 15 på Billboard 200-listan med albumet Mmhmm. Derasfemte album som kom 2007, Five Score and Seven Years Ago, såldes i 60000 ex redan första veckan! Dessutom har de sålt över 2 miljoner album genom åren.

 

Här kommer ett par låtar ur deras senaste skiva.


Relient K - Up and Up






Relient K - Bite My Tongue





Relient K - Must Have Done Something Right (mest för videon :D)

Heroes

Finns ingen annan serie just nu som får mig så fängslad som denna. Vill se avsnitt efter avsnitt efter avsnitt.. :)
Säsong tre går ju i USA nu så har hittat en sida på nätet där jag ser dem live, för att slippa tanka hem. Bra kvalité =)

Titta själva här --> meelu.com

Dagens låttips; The Matches - Wake The Sun


Augustana - Boston

Också en rätt gammal låt, från 2005års skiva All the Stars and Boulevards, men det finns säkert folk som missat detta skönsjungande rockband från San Diego.

Utstängd

Ja det blev jag, för när jag kom hem från jobbet o skulle öppna min dörr så kom jag inte in! Låshe-te hade hakat upp sig o gick inte o låsa upp! Efter mkt om o men fick ja tag i hyresvärden o hon kom med lite låsolja men inte heller dt hjälpte, så fick ringa till låssmed, men ja då fick man snällt vänta i 45 minuter på hans ankomst och göra sig av med 100 spänn på följande;

1st Aftonblad 10 kr
1st stimorol fushion

(varav såklart biträdet säger att det är två för 20 som martin går med på)
1st , 2st stimorol fushion, 20 kr
1 st arizona på donken, 69 kr

(arizona va såklart försenad så när undertecknad frågar så hade de glömt bort den. era AS!
men fick en big mac o cheese på presentkort till nästa gång :)

elbolaget ringde också så nu e de fixat att ja säger upp det den 31 oktober. gött
nåja, hade tänkt packa ner lite grejer från hyllan, får se om ja orkar gå ner o hämta kartionger i förrådet bara =P

Här kommer ett danskt band, Kashmir, med låten Kalifornia



The Attic

The Attic är en svensk musikgrupp som består av två låtskrivare: Eric Amarillo och Michael Feiner. Gruppen har skrivit låtar till ett flertal svenska och utländska artister och evenemang. Bland dessa märks artisterna Nevada, Axwell och Sebastian Ingrosso samt titelmusiken till TV 4:s Fortet och Melodifestivalen (The Festival Theme).

 

Amarillo och Feiner, bägge födda 1971, växte upp som bästa vänner och klasskamrater i Kullavik söder om Göteborg. Innan de påbörjade sitt professionella samarbete 2000 hade bägge varsina långa musikkarriärer bakom sig.

 

The Attic har givit ut ett flertal singlar och släppte den 8 november 2006 sitt debutalbum The One. Bland singlarna har In Your Eyes, I Just Can’t Help It och Destiny blivit mest uppmärksammade, sålda och spelade. Gruppen ger ut och marknadsför sin musik genom skivbolaget Starbuster Music och EMI. Under Melodifestivalen 2007 framförde de sin låt The Arrival tillsammans med Therese Grankvist från Drömhus, men gick inte vidare från den tredje deltävlingen i Örnsköldsvik den 17:e februari 2007.

 

The Attic har också komponerat intromusiken till Melodifestivalen 2006, 2007 och 2008.

- Wikipedia


Nedan kommer ett par låtar och till sist deras nya singel för 2008!!


It's Beautiful




Remember Tomorrow



A Flash In The Night

 

Fredag

Idag är en rolig dag. Fika med Softis på Steves vid tolv, sen hem o fixa i lägenheten lite, dra till Starsky vid fem, åka till bowlingen i Mjölby för tacos o just det, bowling :)
Vi har ju "övat" två gånger på en månad nu på bowling så e ju pinsamt om vi inte visar var skåpet ska stå! Ja förutom Starsky då som fick typ 48 på sin senaste serie =P

Men är nog snäppet roligare imorrn, då det lagfest på platå med käk o fotbollsmatch (Sverige - Portugal) med lite nhl-förfest med brorsan o lite annat folk innan. Ja brorsan ja, kallar lille theo för brorsan för vi e rätt lika i rätt mycket faktiskt =P

Hade dessutom en intressant konversation igår. Ska bli hur skönt som helst när du kommer hem igen. Samtidigt är det rätt ironiskt att man för första gången sen du stack kan lyssna igenom en lasse lindh skiva och inte tänka tillbaka på vad som varit. Det kändes bra helt enkelt. Nya lägenheten gör nog sitt rätt mycket, inga materiella saker som tillhör dig längre, inget ansvar gentemot dig whatsoever. Vi kommer ses, självklart. Men som nya människor, nya individer.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
"Vi blir aldrig mer än en saga" - Lasse Lindh
-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Kul att besökarna återkommer :)

Får avsluta med ett låttips, blir mer imorgon, då är det en annan grupp som ska tipsas om :)

Air Traffic - Charlotte


Boys Like Girls

Är ett amerikanskt rockband från Boston, Massachusetts, bestående av fyra killar som blivit väldigt uppmärksammade på senaste tiden. Deras självbetitlade album från 2006 har sålt Guld borta i Usa, inte minst för deras hitsingel Hero/Heroine.
Bandet säger sig själva hämta sina influenser från Jimmy Eat World, Relient K, Blink 182 och Dashboard Confessional.
Detta märks främst på gitarrerna och trummorna, men Boys Like Girls har ett mer radiovänligt pop-rock sound och har enligt kritikerna blivit liknade vid "nervattnade jimmy eat world kopior" hehe.
Men deras låtar slår och här kommer deras tre singelsläpp, i kronologisk ordning;

The Great Escape





Hero/Heroine





Thunder


Yeessss!!

Då var det klart! Den 1 nov flyttar jag mer centralt!
Blir ett andrahandskntrakt men det bryr jag mig inte mkt om, ska bli såå skönt att dra från denna lägenhet!
Ännu skönare när jag slipper ta me mig så mkt från den.
Sofforna o soffbordet säljer jag, stora hyllan o sängen tar sofhie o matbordet tar vi hem till mor o far tror ja, slänger skåpet i duschen, likaså det vita vitrinskåpet om inte sofhie vill ha det.
Enda som följer med av det tyngre artilleriet e teven, tevebänken o datorn o databordet.. Säng får ja fixa ny, kanske mor o far har någon gammal hemma? Har min uppblåsbara madrass sålänge så det löser sig :)


Enda kruxet e att Sofhie står som ägare på bredbandet så hon måste fixa med flytt o så över en mailkonversation med bredbandsbolaget. Störigt.

Nåväl, glad om en.. som en lärka e ja o det firar vi med lite klipp man blir glad av.. jag blir det iaf =P


BO - KO :)




Fragglarna :)





Galenskaparna - VM i Friidrott :)





Monty Python Upperclass Twit Of The Year :)


Jupiter One - Wrong Line



Something Corporate - Konstantine

Har haft den här låten i min ägo ända sen 2003, men inte förrän nu när jag hittade den med text på youtube har den riktigt fastnat. Den är förvisso lång, men den är så bra!


Kärlek

.. är det starkaste band som binder samman två människor.

Kanske inte så konstigt då man blir så avundsjuk på de som har någon.

Någon att kramas med när man kommer hem från jobbet
Någon att vakna upp med varje dag.
Någon att göra frukost på sängen till
Någon man kan pussa på när man känner för det
Någon att ha intellektuella och ointellektuella samtal med
Någon att mysa i soffan med framför teven
Någon att berömma hur bra hon är
Någon som får en att le varje gång man tänker på henne
Någon att gå promenader med
Någon att se djupt i ögonen och säga -Du är det finaste jag vet
Någon att skratta ikapp med
Någon att hålla i handen på stan
Någon som älskar den för den jag är

                            Default - It only Hurts

Hemskt

På vägen hem från jobbet igår satte jag mig på tåget till linköping, då plötsligt  vagnen börjar skaka och det känns som någon eller några lagt stora stenar längs spåret.
Från fönstret ser jag små och lite större bruna "stenar" komma flygandes bort från spåret.
De va ett jäkla liv tänkte jag, hoppas inte vi spårar ur!
Men nä det var inga stenar.. Det var en älg!!
Stackars söta älgen.
När vi kom fram till station gick jag fram till fronten på tåget för att se hur det såg ut. Inget syntes dock så han måste ha ramlat under direkt.. Men luktade det gjorde det. Usch!

Och idag såg ja på corren.se att ett tåg kört på något igen. En människa den här gången!!!!

För att byta ämne till något roligare så la ja ut min lägenhet på blocket igår. Hittils har 10 st hört av sig på mindre än en dag :) Ikväll kommer första visningen och imorron har ja inte mindre än 3 st =P
Sedan är det inte jag som bestämmer vem som får den, utan det e hyresvärden. Hoppas bara nån som vill ha min soffgrupp o soffbord får den :)
Ska bara bestämma med min nya hyresvärd om nya lägenheten först.

Nu vankas det träning igen. Efter ribba-kryss målet i tisdags så hoppas jag på repris idag ;P
Vill vara med på sista matchen på lördag!

Nåväl, får avsluta med en thaireggae. Sug på den ni. THAI-REGGAE :)

Salladsmästar'n

Ja, så kan man väl enkelt uttrycka sig om mina kvalitéer i köket!
Ne skämt åsido, är inte alls särskilt bra i köket men sallad det kan jag banne mig :)
Som jag lovade igår, speciellt för kära syster R som gärna gör just sallader kommer här min egenkomponerade sallad!

Martins Italienska salladsmix!

Ingredienser;

1 pkt Italiensk salladsdressing (ICA)
1 pkt salladskyckling
2 skivor gul paprika
2 skivor röd paprika
1 lök
4 st rädisor
1/3 gurka
70 g ruccolasallad

Gör såhär;

Häll i salladsmixen från ICA i en skål. Blanda med 3 msk vatten och 3 msk olivolja.
Släng i ruccolasalladen. Rör om lite i skålen så salladen får smak av dressingen.
Finhacka paprikan och löken. Släng i det också. Likaså rädisorna. Skiva på bara.
Glöm inte gurkan! Gärna mindre bitar. Rör om ordentligt i skålen.
Under tiden har ni förmodligen stekt salladskycklingen lite lätt. Krydda med lite curry på kycklingen. När kycklingen inte e glödhet längre, släng i alltihop. Glöm inte en större dos italiensk salladskrydda! Ställ in i kylskåpet fem tio minuter innan servering. Krydda mer om det behövs. Enjoy! =D

Min italienska salladsmix ;P

Sen finns det en större grupp människor som gillar tomater med. Vafasen släng i skiten om ni vill ha det då! :)
Men då är det inte Martins längre ;P

Okejokej, inte alls meningen att det ska bli en matblogg det här hahaha. Men nu förväntar jag mig en kommentar storasyster! :)

Detta är ju egentligen meningen att jag ska tipsa om lite musik, så därför har jag samlat in lite nya tips härunder!

Först ut är danska Metal/rockbandet Volbeat med nya låten Still Counting.




Låttips nr 2 är Black Dahlia av Hollywood Undead, ett band som blandar Hip-Hop, Emo(?) och Metal




Nu blev det rätt hårda låtar så får avsluta med en liten lugnare låt.
Detta är Five for fighting, kända för bl.a sin hit Superman.
Five for Fighting - I just love you


RSS 2.0