Statist, reklamfilmscasting och audition för en långfilm

Ja man kan ju lugnt säga att det har hänt saker på väldigt kort tid. 2010 växer fram som det allra mest intressanta året hittills! Men vi tar det hela från början och backar några veckor.
Efter hemkomsten från Egypten så var det dags för Alex vän My Perfors, som för övrigt var med och sökte till idol förra året(Se själva här!), att fota mig för sin egen hemsida. Ni som läser denna blogg har troligtvis sett bilderna på facebook. Bilderna i sin tur blev så bra att jag bestämde mig för att satsa och blev medlem på statist.se där jag betalade minimumavgiften på 99 kr för två månader. Dagen efter att kontot är fixat och bilder är upplagda ringer det en tjej och undrar om jag vill vara krogstatist i ett tvprogram. Självklart säger jag, upprymd över något så främmande och något som för mig var så långt borta någon dag tidigare.

Den dagen tog jag buss 56 från centralen mot Hakberget. Bussen var såklart sen. 5 minuter blev till 10 innan den äntligen kom till en nervöst väntande Martin. Om 35 minuter skulle jag vara där. Vad jag inte tänkte på att detta var såklart en vardagseftermiddag kl 14. Är det tomt på bilar på Stockholms gator då? Naedå! Det var lika mycket bilar som myror i en myrstack! Hela tiden med tanken att man inte ville komma sent. Vad bra intryck jag skulle göra tänkte jag då. När jag gick av bussen visste jag inte vilket håll jag skulle gå åt, trots att man råstuderat kartan på google maps(mkt användbart när man inte hittar). Jag ska nu vara där om 5 minuter! Ringer upp tjejen som kontaktade mig, hon hittar inte därifrån såklart. Men tjena! Vad är det här? Hon kan hitta statister men inte fasen hittar hon i Stockholm! Nåväl, jag mötte en kille i min ålder och dennes pappa och frågade var filmhuset låg. - Vi ska faktiskt dit själva på intervju så du kan följa med oss! Jäkla tur man hade där då tänkte jag! Tur att det inte var gamla Martin som gick omkring där, hade känt sig tvungen att prata med folk och det är ingen skön känsla. Blyg liten parvel var man också :). Lite skillnad nu, nu babblade jag på en massa. Kul hur man ändras eller utvecklas rättare sagt som person genom åren.

Väl därinne så var det ingen brådska, hon sa åt mig att sitta ner bland de andra och vänta. Så jag gick in i studion, kollade mig lite omkring, det stod ett rosa retrokylskåp, ett djbås med tillhörande bord och champagneflaskor, ett par resväskor och ett bord med shoppingkassar i olika stationer. Sen såg jag de andra statisterna. Umm ja, där satt tre rätt snygga tjejer. Jaha tänkte jag, jag tror jag kan trivas med att vara statist :D. Vi satt och snackade om lite allt möjligt, trevliga tjejer. En till kille dök upp, killen som skulle vara Dj. Sedan behövde de hjälp med att putta in en bil i studion. Sure det kan man väl göra. Sagt och gjort, tvjobbets baksida tänkte jag. Men det var lite kul ändå. Vi slapp rengöra den iaf :)
Sedan filmade vi i ca 2 och en halv timme(varav det nog inte blir mer än max 3 minuter på tv). Jag och tjejerna stod och låtsasvimlade och drack champagne(där två visade sig innehålla alkohol) och hade skitkul! Inte alla jobb man kan få bli lite halvonykter till ;)
Programmet i sig visade sig handla om en kille som gjort av med för mycket pengar och stationerna representerade hur mycket han spenderat inom varje kategori. Ungefär som lyxfällan. När detta sänds vet jag inte ännu men kommer återkomma om datum.

I torsdags skulle jag på audition för programledare åt ett ringa-in-och-gissa-på-ord-program men blev genomförkyld och kände att jag inte skulle göra någon rättvisa om jag åkte dit. Men jag deppade inte för detta, dagen därpå kände jag mig bättre och drog iväg på en audition för en reklamfilm som kommer visas i samband med desperate housewives programmen nu i vår. Även där var det bara vackra människor, speciellt tjejerna :). De ville ha Eva Longoria kopior och jag tycker hon är en av de vackraste och sexigaste tjejerna på jorden så ni kan ju tänka er om jag trivdes haha!
Själva castingen gick ut på de ville se hur det såg ut när jag kastade ciderflaskan upp i luften som en bartender och låtsades skicka iväg den längs bardisken. Sen provade de hur det såg ut som jag var killen som tog emot flaskan när bardisken tog slut, jag fick låtsas att jag hörde ett ljud bakom mig och vända mig om och se förvånad ut. Det var kul men tyvärr hörde de inte av sig sen. Ni får själva se reklamen innan desperate den 2a mars och se reklamen jag KUNDE varit med i :P.

Nästa lördag, den 27e, ska jag på nästa äventyr på biografen Grand i Stockholm. Det kommer vara en casting med ca 200 personer som ska slåss om en av 6 skådespelarplatser i en skräckfilm som utspelar sig i norrlands skogar. Kommer bli hur coolt som helst! Tyvärr genererar detta inga cash men skulle bli en hur frän upplevelse som helst och framför allt en bra erfarenhet och merit! :)

Som sagt, dessa foton jag tog har minst sagt hjälpt mig en bit på vägen! Senast idag ringde en kille och frågade om jag kunde vara statist imorgon på stureplan, de skulle bygga om och fixa strand och drinkar mitt i vintern och sökte sköna killar och lät tom besviken när jag sa att jag tyvärr inte kunde då jag befann mig i Mantorp för tillfället. Han skulle iaf komma ihåg mig sa han vid framtida produktioner. Om jag mår bra? haha jajjamensan!
Idag sökte jag dessutom ett jobb som programledare åt SVTB, tror det skulle kunna passa mig. Hoppas dessutom få vara statist nästa fredag i en reklamfilm, skulle få 1500 spänn för detta, inte fel som extrajobb för en dag =)

Extrajobb ja, jag jobbar ju faktiskt natt nu i Märsta, kör truck med ungefär samma uppgifter som jag hade på BT. De verkar gilla mig bra där eftersom jag är självgående! Är uthyrd till John Deere i Märsta av ett bemanningsföretag där jag numer är anställd. Så ja det börjar arta sig :)
Synd bara att första lönen blir 25 mars! Men men, den som väntar på nåt gott!

Appropå gott, den 12-14 mars drar jag och Micke på partykryssning till Estland och Tallinn! Med djs som Armin Van Buuren och Markus Schulz ombord lär det blir årets happening :D

Nej nu blire sovdags och kanske lite kvällslektyr i form av del nummer två i Conn Igguldens serie om Julius Ceasar! Mkt läsvärt!

Avslutar med en låt som jag verkligen gillar. Kanske nåt för kusin fia? ;)


Johan Skoglund

En kompis till Alex ville kolla om det finns intresse av hans musikstil.. vad säger ni? Nåt att hänga i julgran?
Påminner om Justin Timberlake

Nu händer det saker

Igår var jag på arbetsintervju på ett bemanningsföretag i rosersberg, en timme senare slängdes jag in i hetluften på Ingram i närheten, de sysslar med HP-produkter, och jag ska dit idag igen.
Tiden är en skittid, 11-20, men det blir pengar iaf.
Nästa vecka ska jag ist börja på John Deere i Märsta, kommer vara ungefär som jobbet på BT, köra truck i höglager och skicka reservdelar till hela världen. Grejen är bara att jag kommer köra dag första veckan och sen troligtvis natt!
Så cashen kommer flyga in sen hehe.

Allt vände när jag var på dejt förra söndagen och träffade Evija.
Jag är övertygad om att det är delvis tack vare henne som allting känns så bra just nu.
Hon är ifrån Lettland, sökte upp mig på en dejtingsajt innan Egypten och jag visste att det var något speciellt med henne när jag åkte iväg. Jag menar, inte ofta man befinner sig utomlands och man längtar hem lite  för att träffa någon man aldrig träffat förut. Ofta!
Men hon visade sig vara så lugn och harmonisk, smart och snygg och ja, bra helt enkelt :)
Hon förstår svenska rätt bra, men pratar inte så mycket ännu, hon pluggar på SFI i Bålsta så har blivit mycket engelska när jag varit där. Hon bor hos sin mammas väninnas familj så jag har redan kommit in i hennes "svenska" familj och leker med deras barn och så haha. Sjukt!
Men det känns underbart!
Nej nu är det dags för jobb, imorrn är det statist åt Svt. Hör av mig när jag får reda på sändningstider!
Fredag kl 17.45 är jag i Lkpg!
Pussokram
RSS 2.0