Plugg plugg och jobb på ÖG

Idag har det bara pluggats så gott det går i väntan på böckerna ska komma, har läst igenom ett kompendie där det står mer övergripande om greklands bronsålder och hur jordbruket kom till osv. Lära sig begrepp och platser.
Men snart stundar en annan uppgift, en roligare sådan:)
Kl 17 ska jag vara på nationen och förbereda inför kvällens pub där jag antagligen får lära mig käket och dylikt, det är helt okej för då får jag käk där bla.  Ska egentligen jobba till 01 men då jag har tidig lektion kl 8.15 imorrn så får jag gå kl 23. Ska bli kul att lära känna nationen och lite mer folk :)

Nu blir det att fixa lite käk innan jag beger mig. Ha de!

Ojoj vad mycket att läsa..

Var på första riktiga föreläsningen idag där vi gick igenom kursmaterialet, delade in oss i grupper osv.
Det är en hel del att läsa, men det kommer gå bra. Dock är allt på engelska då det inte finns så mycket dokumenterat på svenska.
Sitter nu med och letar blindkartor för utskrift som jag ska placera en massa städer och platser på och lära mig datera mellan vilka årsintervall de var verkbara. Ska lära mig allt utantill eller så gott det går. Blir tufft!
T.ex. Knossos på Kreta, Troja i Anatolien eller Mykene på grekiska fastlandet.
Klassen verkar bra, har kommit bra överens med några tjejer, killarna var inte så många men verkar schysta de med :)

Idag var jag dessutom på fikavärdsmöte på ÖG, verkade intressant men jag ska avvakta tills jag jobbat passet imorrn på Tages(puben) så får vi se vilket jag kommer jobba med(i mån av tid).

Imorrn är jag ledig, eventuellt ska vi kolla upp campusgymmet då och se vad de har att erbjuda.

Fixat jobb

Idag ringde de från Tages, östgöta nations egen pub. De frågade om jag ville komma och jobba på tisdag då jag sökt intresse för det. Självklart sa jag, ska bli kanonkul att jobba i baren.
Blir köket till att börja med men kommer även få stå i baren allteftersom.
Får se hur ofta man kan jobba där men för ett inarbetat pass(17-01, eller 23 om jag måste upp tidigt) får man käka gratis där under tiden, vad man vill, plus att man får en lunchbiljett till Tages vilket kan vara bra att ha mot slutet av månaden när pengarna börjat sina :) Sedan tillkommer väl lite bostadsköpoäng och ev lite drickspengar i fickan! Så fikavärd plus jobba i baren, kan bli en kanonkul höst det här!

Mr Handyman

Det vill jag ju tro att jag är. Men riktigt så händig är jag nog inte.
Mixtra lite med cykeln jag fick upp av föräldrarna igår och skulle sätta dit framlyset.
Det sprack, ja inte lyset då men fästet. Dock lyckades jag sätta dit den iaf iom skruven som sitter i!
Sedan försökte jag med baklyset. Den sprack den också. Men den lyckades jag inte få fast på annat sätt då blev det papperskorgen!

Imorrn börjar skolan! Vi komemr vara ca 20 st som läser Antikens Kultur och Samhällsliv.
Och på kvällen ska jag på infomöte om fikavärd på ÖG nation :)

Oväntad kraschlandning

På vägen hem efter middagen igår på Campus, cyklade jag ivrigt hem i den kalla höstnatten, gjorde en högersväng ut på övergångsstället och PANG! BOM! KRASCH! lossnade den främre stänkskärmen och hjulet låste sig vilket fick mig att utan att överdriva flyga rakt över styret!
Snabbt på benen igen är det första jag gör att kolla mig runtomkring ifall någon såg mig falla, det skulle vara pinsamt. Ni vet, sån där fåfänga man kan få ibland :)
Som tur var hade jag full jeansmundering på mig så no worries! Im in mint condition haha :)
Skönt att jag får upp min cykel ikväll, bra tajming!

Idag händer det inte så mycket, Theo jobbar på City Gross, det är fint väder men vet inte om jag ska in till stan och fika eller nåt? Till kvällen blir det iaf häng med la familia :)

Eftersom det är helg drar vi på med ett låttips dessutom :)


Utflykt till Gamla Uppsala

Idag skulle vi iväg till Gamla Uppsala för att titta på Uppsala högarna och även se på de utgrävningar som de håller på med där. Fast jag var nära att inte komma dit alls..
Det stod på schemat att man skulle samlas utanför Museet, och eftersom vi nyligen varit på museet Gustavianium(ligger mittemot domkyrkan) så antog jag att det var just där. Men nej, ingen var där! Så jag begav mig hemåt och funderade på om jag skulle cykla dit direkt, jag hade lagt märke till att Gamla Uppsala låg på vägen mot Husby(där jag bor) och tänkte att dit kan jag väl cykla. Vill inte påstå att det var direkt nära, men motion fick jag och när jag kom fram flåsandes på cykel ser jag en grupp människor i en hörsal med fönster ut mot Uppsala högar där jag kommer farandes. En halvtimme sent.. Usch vad pinsamt, hatar att vara sen! :)

Men det var minst sagt intressant att få höra historien om Uppsala Högar, vad de hittat vid utgrävningarna osv!


Såhär kan det se ut på en utgrävning. Här har de alltså byggt en s.k. Tell, dvs de har byggt hus på hus, lager på lager allteftersom åren gått. Byggnaden under skulle kunna dateras till ca 500-600 e.Kr. De beräknar att det är i snitt ca 1,7 meter mellan varje skikt, i det här fallet runt 100 år per skikt. De hoppas få komma till botten på denna upphöjning men det lär inte hända under vår livstid trodde de.




Idag är det middag på schemat, har precis käkat lite nudlar(väldigt studentigt) men är långt ifrån mätt så middag med kursarna och lärarna(kul?) blir kanon! Sedan fanns det alkohol till självkostnadspris så vi får väl se om man går vidare sen i Uppsalavimlet:)

Imorrn kommer far och mor, så blir en sväng till syrran och leka med William och Vera :) Mysbarn!

Just det! Kusin Cissi hade inte hört historien om manlig logik och kvinnlig intuition jag nämnde häromdagen så avslutar med denna :)

Manlig Logik
En man vaknar en morgon och som vanligt tänker han ta bilen till jobbet. När han sätter sig i den och vrider om startnyckeln så händer det ingenting. Irriterad försöker han igen. Inget händer. Han går frustrerad ut ur bilen, öppnar motorhuven och kollar igenom allt så det står rätt till. Skruvar åt lite här och där, kollar oljan osv. Nej men nu måste det väl fungera säger han till slut och sätter sig för att vrida om nyckeln. Stendött!
Många fula svärord yttras och han försvinner iväg på sin skraltiga damcykel från -65.

Kvinnlig intuition
Frugan, som vaknat och varit beredd på att ta cykeln till jobbet blir väldigt förvånad då bilen står kvar på uppfarten. Då kan jag ju ta bilen för en gångs skull! tänker hon och sätter sig i förarsätet. Hon vrider om nyckeln men inget händer. Lustigt tänker hon och går ut för att titta till bilen. Hon sparkar lite på däcket, rättar till backspeglarna och sätter sig vid förarsätet, vrider om nyckeln och spott fräs så startar bilen..

Finns en annan anekdot om manligt och kvinnligt när vi ändå är inne på det.

En man och en kvinna är ute på motorvägen då kvinnan plötsligt säger; -Åh vad gott det skulle vara med lite kaffe! Mm säger mannen och kör vidare. En kvart senare kan inte kvinnan hålla sig längre utan säger barskt; - Men varför svängde du inte av när jag sa att jag ville ha kaffe?
Mannen replikerar då snabbt och utbrister; - Men för helsike kvinna! Du får väl säga att du vill ha det just NU och inte att du bara är sugen på det!

Detta och liknande fall har nog många upplevt på ett eller annat sätt kan jag tro :)
(båda dessa exemplena är tagna ur radioprogrammet Wallraff under dess storhetstid i P3)

Kuriosa

Visste ni att Uppsala Universitet faktiskt kunde ha legat i Linköping?
På 1400-talet ville svenskarna ha ett Universitet, Nordens första i kamp med Danskarna som också ville bli först. Det var påven i Italien som bestämde att bara ett skulle byggas i Norden, det fick räcka. Och på sin resa genom Sverige stannade han till i Linköping och undrade om man inte kunde bygga där istället då det var så fint :)

Pubrunda

Ja så var det dags för min första pubrunda bland Uppsalas Nationer!
Vi började på Uplands där de hade en minibar kan man säga, mysig sådan och öl/cider för 25 spänn. Jag tog en av varje :)  Sedan satt/stod vi utomhus på deras uteservering och språkade. Efter en timme ca vandrade vi vidare till V-dala, som var inomhus vilket jag uppskattade då det började bli lite kyligt. Dock infann sig inte samma myskänsla där som på Uplands, V-Dala var OK, men inte mer. Dessutom kostade ölen/cidern 31 kr där. Usch så dyrt ;)
Vi drog vidare till Smålands. Där kostade den 29. En riktigt liten nation och lite småmysig men verkade oerhört trist då jag tänkte på alla "syjuntor" och "quiz-kvällar" som tydligen är "poppis" där..
Lite onykter började man bli här och på vägen till nästa nation som var GH(Gästrikland-Hälsingland) ringde Theo som hade ockuperat hela Wermlands nation(ja inte bara han såklart men hela Juristprogrammet på ca 270 pers. Jag drog dit men var tvungen att ha en speciell invite såklart. Endast Jurister. Bah! Gick tillbaka till GH och då vankades det Östgöta Nation. Som jag tjatat! Där blev det en öl(hoppsan!) och lite tjo och tjim om manlig logik och kvinnlig intuition. Den roliga historien har jag säkert sagt till en del och många har nog hört den. En man som ska starta sin bil på morgonen men den vägrar starta? Om ni mot förmodan inte hört den så hör av er.. :P
Sedan vankades det sista stoppet som blev Norrlands pub, Norrlandica! (som ni märker har jag inget minne längre vad cider/öl kostar på de sista tre, kanske beror på naturliga orsaker, vem vet!)
Där fick jag ögonkontakt med den kvinnliga bartendern på håll och tänkte att jag skulle ge mig på en fuling, frågade hennes manliga kollega om penna och papper och vinkade sedan till mig henne. Men hon skaka på huvudet haha :D
Whatever! Kul grej ändå tyckte jag :P
Sedan mötte jag upp den (laglydige?) juristen Theo och cyklade hem till oss.

Btw så ska jag på möte på måndag på Östgöta Nation för att se om jag ska bli fikavärd :)

Nytt utseende

Det får jag tacka My för! Sen var hon tvungen och dra det pinsamma om hello-kitty grejset.. suck.
Damn you Kitty!!

Nåväl, som synes är det några nya bilder på sidan som dessutom är resultatet från senaste fotosessionen!
Blev rätt bra sådana måste jag säga. Farmboy hade kära My döpt dem till haha :)

Idag har jag haft en flummig föreläsning om den urbana tanken där jag mest kommer ihåg läraren då han svävade runt om allt möjligt och gjorde sig lustig :P Sedan en liten vandring på kyrkogården där jag på nåt sätt fick kopplingar till Monty Pythons "Den heliga Graal" där munkarna går omkring i början av filmen på ett led och sjunger "Pie Jesu Domine, dona eis requiem"(latin för Kära Jesus, låt dem få vila) för att sedan slå sig själva i huvet med en planka! haha. Nej riktigt så gjorde vi inte utan vi talade om de sociala rollerna på kyrkogården och dess gravstenar. Det var ljummet intressant för mig, dock lärde man sig hur kyrkogårdar är uppbyggt, ungefär på samma sätt som städer är.

Har idag även registrerat mig på ÖG(Östgöta nation) och dessutom ansökt om att jobba extra i bl.a mjölkbaren, puben(Tages), ÖG IF(idrottsföreningen) och Nya Phosphoros(ÖG.s egna tidning).

Eftersom det inte händer så mycket inom mitt program så känns det skönt att vara med i nationen där det händer lite mera :)
Ikväll är det pubrunda dock med studentföreningen Fjölnir så ska bli skönt att träffas utanför allvaret :)

Har också handlat första kursböckerna.. Det hamnade till slut på ca 1700-1800kr!! Usch.. blir bättre till nästa kurs när man lärt sig lite mer sätt att skaffa böcker på än att köpa precis alla..

Nu blir det dusch och slappt fram tills kvällens stolligheter. Hoppas allt är bra med er :)

Said and done!

Sådär ja! Nu så är det lite mer än förut. Vill du ha hjälp med något annat som t.ex att lägga till twitter eller gilla knapp för facebook och massa annat du kan hitta på vägen så är det bara att ringa vett tu! :D

så, she's all yours!!!! puss kram // My

Ps. nästa gång vi tar bilder så får du åka upp till stockholm!

Jo, juste... kul fakta för alla andra som läser: Martin har haft rosa-glittrig Hello Kitty läppglans på läpparna med smak av jordgubb under våran senaste photoshoot. :D WIN!

Snoozeee...

Hej alla som läser Martins blogg. Det här är den där My (se bilden ovan) som Martin har nämnt i tidigare inlägg. Just nu vilar hela bloggen lite för att den är under konstruktion. Den ska bara piffas upp lite så att den blir trevligare att besöka. Tidigare blogg var en... hur ska jag uttrycka mig... en stor fail!! Men det finns inget som My inte kan fixa! FÖR MY KAN ALLT! ALLT I SAY!!! Mycket med kärlek till alla som behöver and pleace come again... :D giggity-giggity!


ps. jag är inte klar än martin. DON'T DO ANYTHING UNTILL I'M DONE!!! DO AND DIE!!! Kraaaaaam!

Nya foton

Ja på måndagseftermiddagen kom My och gjorde mig sällskap! Det blev lite nya foton vilket ska bli kul att se :)

Idag har det blivit två föreläsningar som hetter "Att datera det förflutna" och "Människoblivandet". Det senare handlade om Darwin och var mer tänkt som att ge oss en större bild av människans historia men det fick mig att nästan somna :P Det första var mer inriktat mot arkeologerna(vi läser Antikens Kultur och Samhällsliv tillsammans med arkeologer och egyptologer) vilket knappt intresserade mig :P
Men lite har man lärt sig om dateringsmetoder, vilket var lagom intressant för mig men denna vecka är det ju valfria föreläsningar. Denna var som sagt mer riktad mot arkeologerna.
Imorrn har jag en ny föreläsning, sedan ska jag till ÖG(östgöta nation) och skriva in mig. Ska även ställa mig i bostadskö där(fast det är inte förrän den 14-15 sept) och kanske även jobba lite hos dem om det är möjligt :)

Senare på kvällen är det pubrunda med studentföreningen Fjölnir som jag för övrigt trodde hette Fjollnir när ordföranden ringde mig någon vecka innan kursstart :P
Tyvärr missar jag fotbollsträningen men det får jag ta, även nästa match på fredag då det är middag på kvällen!

Nu ska jag köpa en cola och softa resten av kvällen, theo är iväg på sina stojerier, typ varje dag. önskar jag hade såna nollningar också :P aja, vi får se om det blir det här programmet till nästa år eller om det blir språkvetare(eller beteendevetare)..

Nyinflyttad

Så var det äntligen dags! Igår lördag flyttade jag och brorsan (Theo) in i en villa i Uppsala:)
Vi har varsitt rum(Theo fick det större) där Theos har 6 garderober och jag 2. Hans är lite finare och har egen ingång till verandan på baksidan. Men det gör inte mig något, jag vet att vi ska hitta något eget senare så först då kommer jag bara vilja ha det bästa ;)
Lördagen blev lugn(om man bortser från allt ihopsnickrande av möbler, jisses) med hemmakväll och lite tevespel:)
Idag(söndag) har vi cyklat ner till centrum/station och kollat upp var vi ska registreras imorgon!
Jag visade brorsan det lilla jag kunde om stan, vart det väsentliga låg. Universitet, station och strippklubb(skoja)!

Så morgondagen ser ut såhär för mig;
10.15 - ska jag infinna mig för programinfo i Humanistiskt Centrum bakom Carolina Rediviva
11.00 - Info om Antikens kultur och samhällsliv
12.00 - Lunch
13.00 - Info om Grekiska
14.00 - Latin
15.00 - Registrering

Vid fyratiden dyker My Perfors upp för lite häng på eftermiddagen och kvällen:)
Det blir lite käk och sen lite nya bilder! Ska bli nice! Hoppas på bra väder imorgon :)

I veckan blir det lite aktiviteter men vi får se hur roligt det blir, verkar inte vara lika mycket stolligheter som Theos program(Juridik). Men hoppas folket är nice iaf. Är lite laidback till detta program, det är väldigt intressant men vet inte om jag vill jobba med det sen. Så som backup har jag skickat efter lite info om Moderna språk Steg 3, spanska :) För att läsa upp den så jag kan söka in till språkvetare till nästa vår/höst!

Nej nu blir det ett avsnitt av True Blood och sedan till sängs!
RSS 2.0