Det kanske inte är så konstigt..

att folk hellre mailar nuförtiden då ett frimärke kostar 7 spänn! Kommer kosta mig en förmögenhet att stämpla! Hela eh, 28 spänn i månaden! Haha ja det kanske inte är så mkt, men har man inga cash så gör det ont ända ner i.. i lilltån! Iof kan ju det kanske skyllas på skoskav mer eller mindre för idag har Martin promenerat!
Japp, bort till Valsta centrum. Ooooh tänker ni nu, där måste det hända grejer.
Nä, där händer absolut ingenting vill jag säga. Alltså Märsta centrum är rätt dött, men det här tog priset. Händer nästan mer i lilla Mantorp! Och det säger en hel del för er som känner till my hometown. My ghetto som man säger på rikssvenska. Men jag gick förbi Märsta fotbollsstadion.. stadion o stadion, men den var rätt fin måste jag säga. Rätt stor läktare trots allt. Konstgräsplan dessutom. Hm.. tål att tänkas på, vet ju inte riktigt hur länge man kommer vara kvar i Märsta, senast till nästa höst iof.. Div 4 spelar de i så de är ju inte så jättedåliga. vi får se vad fötterna säger. Men en provträning borde man ju kunna fixa iaf!

Idag har man annars fixat med A-kassan, skickat in lite kassakort så de kan komma med ett beslut, ringt och gått ur pocketsmart som skickade en bok fast jag hade skrivit att jag inte ville ha fler, det var bara att riva fakturan sa de så fick jag behålla boken. Varsågod mor eller far, gratis bok är ju aldrig fel!

Idag blir det att äta resterna från igår.. mmmmm rester.. namnam.
Nä men det var rätt gott, ibland förbluffar jag mig själv hur bra jag är i köket! Haha ja det är sant, ingen överdrift ;) Kycklingnudlar med eldorado-wok(Reklam Reklam, ska skriva till Eldorado om att få lite cash för detta), ett paket creme fraiche, tre fyra skedar mango chutney, rör om i pannan och krydda gärna med lite curry och piffikrydda. Ta gärna lite mer curry tills ni är nöjda.
Nej det är faktiskt inget kött i ovanstående maträtt, och ja, jag måste säga att jag är förvånad över att jag blev mätt, jag som fått för mig att jag måste ha köttliknande saker i för att bli mätt. Äsch, inbillning! Sen jag blev så mätt som jag blev i lördags på Ben and Jerry glass så har jag övergett den tanken.
Men ja, det är jobbigt. Från att äta typ nästan hela tiden måste man nu gå lite hungrig då och då för att kunna spara så mycket som möjligt. Shit, låter som värsta socialfallet här men nej, det kommer ordna sig snart, får jag inget jobb inom närmsta tiden kommer det iaf snart komma lite a-kassepengar och då kan jag iaf unna mig det där digestive olivolje-paketet som jag längtar så mycket efter :D

Har förresten sökt två jobb idag. Det ena är på ett lekhus i Bromma. Som cafébiträde! Ingen efarenhet behövdes då de lär en allt man behöver kunna. Kommer även hålla i kalas och så i leklandet där så kan bli skitkul :)
Andra jobbet jag sökte var också det utan behörighetskrav, bara man var driven, ansvarsfull alltid positiv och såna saker. Tur att man äälskar nya utmaningar då ;) Det var på ett "etablerat varuhus"(mer sa de inte) i Hammarby.

Nä nu ska jag äta lite rester och se på en film. Kanske Star Trek, The day the earth stood still eller American Dad?
Hm de första vill nog inte Sara se ikväll så får nog ta nån av dem =P (Hon gillar inte action)

Förresten så hamnade jag på Paula Deandas myspacesida idag, jag är inte så mycket för RnB egentligen, men hon sjunger jäkligt bra och har gjort två bra låtar för några år sedan. Hennes nya skiva är på gång under hösten och hennes första singel heter Roll the Credits, en rätt behaglig sång om ni frågar mig. Sen så är hon ju stört snygg också så det kanske underlättade mitt val hehe :P (och ja det ska stå stört snygg och inte störtsnygg, ääh petitess)

Lördagen

har gått åt till att hjälpa P fixa ny dator. Jag tror hon blev riktig nöjd till slut :)
alltid kul att hänga med fjant! Det blev hem hit och byta om på kvällen fär att sedan dra te Solna och glo film med henne. Hopplös och hatad av alla hette den, med Simon Pegg (Hot Fuzz, Shaun of The Dead). Den var rätt rolig, men jag skulle inte ätit en hel (nästan) Ben and Jerry glass! Plus lite chips.. hehe. Ja vadå? Jag äter typ inget onyttigt längre, mitt enda "godis" är bondekakor på kvällarna nu haha :) Ingen cola, inget godis, ingen glass och inga snacks! Min inkomst säger nej, vilket är tråkigt men bra :P

Idag ska jag in till Uppsala en sväng tror jag. Ska gå runt lite med Sara tror jag och visa (det lilla jag vet) :)
Imorrn ska jag söka lite andra jobb och ja, det är väl typ det jag ska göra :)
Nästa helg ska jag nog äntligen ut, blir nog enda gången denna månad tror jag.. i Uppsala såklart. Har en kompis som börjat plugget där och ville dra ihop ett litet party.. kul :)

Visst ja! Ej förglömma! Musiktipset :)

Lovesick Radio - Loser Of The Year


Aaah parfym!

Det är otroligt så levande man blir av lite tjejparfym i sin närhet! Direkt reagerar man instinktivt, höjer huvudet litegrann, sniffar två-tre sniff för att sedan sjunka ihop i soffan eller var man nu befinner sig :)
Vi reagerar ju förstås olika på olika parfymer, ja jag blir ju inte likadan av tex tant och pensionärsparfymer, eew!
Personlig favorit är nog Vaniljdoft, det är faktiskt erkänt att vanilj innehåller många feromoner som funkar på många av oss män (ja skratta du! karlar då om det låter bättre ;P) och jag är en av dem! Escadaparfymen är också något man höjer näsan till och kanske vänder sig om på stan lite diskret (okejokej, ni vet att jag inte är diskret haha).

Nåväl, idag vaknade jag upp själv. Sara sov i Uppsala, jag gjorde frukost, te (såklart) och några rostade mackor. Sara kom hem vid 11. Stack tillbaka till Uppsala vid 14. Jag diskar efter henne (en liten passopp här ja) men hon hann med att säga "Söndag är jag iaf ledig, så då kan jag städa här" - Jaha det behövs eller sa jag med glimten i ögat.
-Jaa. sa hon. Och det var inget mer med det :D Det är skönt, man blir påmind hur det var att bo ihop med Sofhie, Saras syster, såna där saker man som kille inte tänker på men som man uppskattar något så oerhört :)
Små små saker som vi killar gillar, vi älskar ju att bli ompysslade och omhändertagna oavsett om vi är sjuka eller inte.
Det räcker ju med en förkylning så vill vi bli uppassade! :D
Där är ju ni tjejer lite mer sammanbitna och -needå, jag klarar mig bra! (överlag nu alltså)

Inte ringde de idag heller, och jag är lite feg för att ringa och tjata, får söka lite andra jobb nu i helgen men sen får jag nog ta mig i kragen och ringa bemanningsföretaget på måndag!
Idag händer inte mycket som sagt, blir mat och film. Imorrn ska jag hjälpa syster P att hitta en bra dator inne på siba eller onoff så då får jag användning för mitt månadskort äntligen :)

Nej nu blir det kycklingsallad och film, ute regnar det så inte tal om promenad idag!

En låt var det också såkklart, höll på att glömma ;)

Jag snubblar mycket, (ja faktiskt även på sladdar och sånt också) över ny musik och hittade ett musikprojekt vid namn Coconut Records, där sångaren heter Jason Schwartzmann. Känner ni gen? Ja det är skådisen, som bla var med i Darjeeling Limited och som för övrigt är kusin till Nicolas Cage om ni ville veta.
Låten West Coast är från första skivan Nighttiming från 2007 och den mest "kända".
Bra eller Anus?

Första dagen i Märsta

Har varit väldigt lugn.. Jag väckte Sara vars mobil hade dött så hon hann till skolan. Haha kände mig som värsta föräldern som passade upp sin unge ;)
Lite frukost, lite tvspel (får passa på), fick post som mor hade skickat till mig. Fyllde i adressändring och sånt, postade, gick ärende åt Sara. Fortfarande har bemanningsföretaget inte hört av sig, jag får ringa dem imorrn om de inte hör av sig idag.
Idag är det fint väder häruppe, ska nog ut och gå lite sen kanske. Skönt med lite luft. Se delar av Märsta som jag inte sett? haha inte sådär jättemycket att se kanske men kan ju vara bra :)
Det blir att göra kycklingsallad sedan som kan stå sig några dagar, ska bara se om Alex har någon bra bunke!
Nåväl, dags att ta tag i saker :)
Här kommer en låt jag snubbla över, som Fredrik och Filip säger, Bra eller Anus?

Sista dagen i Linköping..

Idag är sista dagen på "hemmaplan" innan jag flyttar upp till Märsta imorgon. Det känns både spännande och vemodigt.
Spännande för att man börjar om på noll med nästan allting, ny stad, nytt jobb, nytt fotbollslag (så småningom) ja nytt liv :)
Och vemodigt för alla vänner man lämnar här hemma, närheten till sina föräldrar, ja allt man är van och trygg vid!
Men det här är något som verkligen behövs, för mitt mål är faktiskt att så småningom flytta till Uppsala (tidigast årsskiftet, senast sommar/höst-10) och plugga. Jag har ju dessutom syster R i Uppsala och syster P i Solna, plus att jag kommer ju bo med Alex så det kommer nog bli roligt framöver :)
Förresten så ligger Alex inne som försöksperson på Quintiles i Uppsala under 22 dagar, följa hans blogg här vettja! guzmans blogg!

Så imorgon 12.15 åker jag och Sofhies lillasyster Sara upp till Märsta, hon ska ju som sagt bo hos oss i en månad innan hon får tillträde till sin lya i Uppsala där hon ska plugga. Men det kommer bli skoj! Ni kan följa hennes blogg här.

Till sist vill jag tipsa om en väldigt bra låt (de flesta låtar jag tipsar om tycker jag ju såklart är bra, hm)

Stealing Summer - Between you and me


Cash Cash - Party in your bedroom

Den här sången får mig på riktigt bra humör. Låten har cirkulerat på nätet i ca ett år men musikvideon släpptes för några månader sen. Pga upphovsrättskit så hittade jag ingen musikvideo, men ni får hålla till godo med låten iaf :)

Anställningsintervju i Stockholm

Efter att ha virrat omkring letandes efter drottninggatan 65 och tagit en fika för hela 70(!) spänn i väntan på att intervjun skulle börja, hade man blivit intervjuad och informerad om hur det var att vara anställd åt ett bemanningsföretag.
Det är inte dom som bestämmer min lön utan det är företagen som jag hyrs ut till, deras genomsnittslön eller ngt som blir min lön.
Om jag fick jobb? De hade ett 40timmars jobb i Kungens Kurva, 1 timme och 17 minuter enkel resväg från Märsta, där jag nu kommer bo from onsdag. På måndag ska jag ringa dem och säga att jag vill ha jobbet. De sa åt mig att ta reda på om jag hade ork och tid att kunna ta mig dit. Vilket är värt då det är 1600 mer i lön än vad jag hade på BT =)

Månadskort i Stockholmsområdet ligger på ca 640 kr vuxen. Samma som ungdom i Östergötland. Säger en del.

Mitt World Class kort kan jag inte använda mer då det är bundet til Linköping så finns det någon som vill ta över mitt WC-kort? Gäller till 31 mars nästa år! 299 i månaden :)
Blir att gymma på Sats sedan, finns i Uppsala vad jag vet, och på Arlanda och även här i Märsta :)

Fotbollen läggs på hyllan under hösten och vintern, även om jag nog kommer träna en del med Roberts lag i Uppsala :)

Onsdag kommer jag alltså att flytta upp till Märsta, kommer bo här en månad tillsammans med Sofhies lillasyster Sara, innan hon får tillträde till sin lya i Uppsala den 1 okt. Välkommen hit Sara :D!
Vi kommer få plats, Alex läggs in som testperson idag söndag och kommer tillbaka den 13 september.
Har för mig att han ska starta upp sin blogg igen, som livet som patient! Låter intressant tycker jag, ska länka till hans blogg sedan :)

Till sist får jag tipsa om en låt, grupp kanske. De hade några fler bra låtar såg jag på deras myspacesida, kolla själva på Runner Runner

Owl City - Fireflies

Det här gillar jag! Är väldigt svag för keyboardmusik.. :) För mig är det här Pop när det är som mest lättlyssnat :)
Owl City har endast en medlem , Adam Young och han har influerats av 80talets syntpop och new wave, vilket ni nog märker i låten härunder :)

Lyssnarna tipsar..

Micke P, alias Mr Club Trance, alias Mikinho, kom med detta tips. Nej det är ingen club-låt utan mer indie rock, alternative rock :)

The Temper Trap - Sweet Disposition

Tiësto feat Tegan and Sara

Ni som känner mig vet ju att jag lyssnar på partymusik á la trance och house.. men jag tipsar ytterst sällan om det, eftersom merparten av mina vänner inte har så höga tankar om den musiken hehe :)
Nu kan jag inte låta bli, jag tror att den här kommer spelas flitigt, mest också för att jag gillar Tegan and Sara, men Tiësto är världens största DJ, så gillar man trance så gillar man honom helt enkelt :)

Tiësto feat Tegan and Sara - Feel it in my bones




Tiëstos skiva Kaleidoscope släpps den 20 oktober och det är ett par låtar som ser intressanta ut.
Vad sägs om Jónsi från Sigur Rós eller Kele från Bloc Party, men kanske framför allt Nelly Furtado? :)

Kaleidoscope's spellista:

01 Tiësto (Feat. Jónsi) - "Kaleidoscope"
02 Tiësto (Feat. CC Sheffield) - "Escape Me"
03 Tiësto (Feat. Kianna) - "You Are My Diamond"
04 Tiësto and Sneaky Sound System - "I Will Be Here"
05 Tiësto (Feat. Priscilla Ahn) - "I Am Strong"
06 Tiësto (Feat. Cary Brothers) - "Here On Earth"
07 Tiësto - "Always Near"
08 Tiësto (Feat. Kele Okereke) - "It's Not The Things You Say"
09 Tiësto - "Fresh Fruit"
10 Tiësto (Feat. Calvin Harris) - "Century"
11 Tiësto (Feat. Tegan & Sara) - "Feel It In My Bones"
12 Tiësto (Feat. Nelly Furtado) - "Who Wants To Be Alone"
13 Tiësto - "LA Ride"
14 Tiësto - "Bend It Like You Don't Care"
15 Tiësto (Feat. Emily Haines) - "Knock You Out"
16 Tiësto - "Louder Than Boom"
17 Tiësto - "Surrounded By Light"

Dagens feelgood låt

Nej låten är inte ny utan ett år gammal, men de är inte så hyperkända I Sverige direkt. Bra är den iaf och måste vara första riktiga rock-låten jag tipsar om :)

Rev Theory - Hell Yeah

Gillar ni Kings of Leon?

Först måste jag nog redogöra för en del vad min blogg går ut på =P
Den går INTE ut på att vara först ut med nyheter, INTE ut på att ligga bland alla bloggtoppar utan den går ut på att ge en del tips till folk som 1. har missat något eller 2. som inte själv orkar leta reda på "nya" kända eller mindre kända band.
När jag har tid sitter jag och går igenom band för band på myspace och ja, jag kommer aldrig sitta inne med information 5 månader innan någon annan. Men det handlar om att ge tips, gamla som nya :)
Och ja, självklart måste ju jag gilla det jag tipsar om ;) Men är man allätare så är man!
Och wikipedia, ja det är väl skitbra när man själv inte vet något om bandet o slippa låta andra sitta o forska själva :)

Nog om detta!
Hittade ett band vars sångare påminner om Kings of Leons sångare Caleb Followill.
Bandet heter Needtobreathe och släpper sitt nya album den 25augusti. Min favoritlåt av låtarna som fanns tillgängliga på deras myspacesida var Lay Em Down vilken är en liten feelgoodlåt enl mig :)

jadu, anonyme..

som tycker att det mesta här är old news.. dålig uppdatering från din sida kanske? :)
ja att justin nozuka var gammalt skrev jag ju, men det är nog väldigt få som hört talas om honom.
men det handlar om musiktips, inte sant?
och föregående tips ser jag inte direkt som gamla.. muse nya släpp, boys like girls nya släpp.. njae du :)

För övrigt kan sägas att jag ska på anställningsintervju nästa fredag i Sthlm! ska bli väldigt spännande och se om jag får det jobbet, då flyttar jag in hos Alex rätt snabbt! Dessutom får jag/vi en ny roomie då Sofhies syster Sara kommer bo hos oss under en månad tills hon får tillträde till sin lya i uppsala där hon ska plugga :)

Här kommer en NY låt från Sick Puppies. Den är bra tycker jag. Over and out!

Justin Nozuka

Hört talas om honom? Tänkte väl det. Denne 21åring med både kanadensiskt och amerikanskt påbrå släppte ett album för två år sedan under namnet Holly. Själv menar han att han influerats av en lång radda artister, allt från Lauryn Hill till Marvin Gaye! Han är en singer/songwriter och jag rekommenderar att lyssna på honom om ni gillar Jason Mraz :)
Sången som sticker ut på hans skiva från 2007 är framför allt After Tonight, 7,5 miljoner visningar på youtube och nästan 10 miljoner på myspace säger det mesta. Varsågoda!


Twilight

Nej det här inlägget kommer inte att handla om filmen Twilight som slagit ner som en bomb hos alla fjortistjejer och även en hel del vuxna tjejer (och killar) utan om gruppen Blue Foundation som gjorde en av låtarna till soundtracket.
Den låten heter Eyes On Fire och hittar ni här.
Jag tycker både filmen och låten är sådär, men jag råkade snubbla över en annan låt av denna grupp som jag tyckte verkade bra. Låten heter Hero Across the Sky och den hittar ni härunder.

Nytt från MUSE!

Ja det stämmer alla Musefanatiker. Nya singeln Uprising från kommande albumet The Resistance finns ute nu! :)
Varsågoda!

Galet

I torsdags var det dags att festa till det lite med Sofhie som var hemma på blixtvisit innan sitt pluggande i USA.
På vägen dit gick jag bredvid stångån och trodde jag skulle bli attackerad av en medelålders dam som kom joggandes i full fart! Med uppspärrade ögon såg hon ut som hon skulle dra fram en kniv, batong, strykjärn eller annat tillhygge som man brukar springa runt med. En kotte?
Nåväl, förfesten var rolig! Lite vatten, flumbilder, sangria, mera flumbilder, flummusik, fruktvin och en kärringdricka senare var vi nere på platå där vi träffade på min oerhört roliga kusin Fia :)
Det var skratt konstant ifrån hennes sida, vet inte om jag var extra rolig just denna kväll (att jag är flummig med alkohol eller överdriven konsumtion av trötthet vet ju alla) eller att  Fia helt enkelt sovit för dåligt låter vi vara osagt. Kul som fasen var det. Inga Michael Jackson moves på dansgolvet för min del denna gång (lång historia).

Fredagen blev desto lugnare, eller ja, det spelades match i Mantorp och med tejpad fot och dålig kondis fick man tom starta matchen pga skada! Inte blev det bättre av att man dessutom fick en lårkaka i andra halvlek. Matchen? Den förlorade vi med 2-3. Kan säga att jag gick rätt roligt efteråt då jag även har en ömmande högervrist sen en tid tillbaka.
Kvällen avslutades med hyrfilm och chilinötter! Mums! synd att man måste dricka en hel liter cola för o få i sig dom, törstig! :D

I lördags var det väldigt mkt stek ute i trädgården (brun är jag!) då robban (telenor i folkmun) hörde av sig och vilel dricka vin med mig! Tja, jag hade lite sparat sen torsdagen så vad tusan, alltid kul o umgås!
Efter buss upp till majelden och vägledning (vilseledning) fram till lyan satt vi och snackade om allt mellan himmel och jord innan de var dags att dra sig ner mot stan, vi gick, inte fort för vid det här laget gick jag ännu roligare än dagen innan.
Efter en timme eller två på Yngves(!) så fick vi fribiljetter till Platens, nykter som man var drack man knappt något mer, dansar aldrig nykter, det vankades efterfest, jag och anna somnade nästan så fort vi kom dit, lyckat! :)

Söndagen var det match igen. ytterligare en förlust och ytterligare en smäll! På vaden! Så just nu har jag vad + lårkaka på vänsterbenet och en öm högerfot :D Jag går om möjligt ännu roligare :)

Idag måndag har jag varit i Mjölby (usch o fy hehe) och fixat arbetsgivarintyg på lönekontoret.
Ja ni läste rätt, det blir inget plugg i höst utan planen är den att så fort jag får cash från kassan så flyttar jag upp hos Alex, så snart som möjligt ska vi hitta en ny lya (kan bli märsta sålänge) och till våren har jag tänkt hitta en kurs som jag kommer ha nytta av, varför inte psykologi B, så kan jag tillgodoräkna den till beteendevetenskapen nästa höst =)

Imorrn vill jag ha sol, så jag kan läsa min bok! Haha jaa jag läser en bok, också det helt otroligt! Handlar om Djinghis Khan, bra skit :D Blir nog mycket vila också för min kropp är sliten =)

En låt ska ni ha också, får se om ni gillar denna :)

Kniife Prrty - Trap Door

Making April - So bad

Jag bara älskar den här låten! Jag önskar jag kunde sjunga så i slutet på raderna.. "And i miss you so baad aaaaa aa.."

RSS 2.0